dijous, de maig 11, 2006

 

Conviccions i principis

 

 

Conviccions i principis

 

Ahir va ser un dia estrany per ERC. Per un costat, la majoria del partit i la majoria dels polítics que tenen conviccions, apostaven pel No al Referèndum –sense importar la coincidència en la orientació de vot amb el PP- , per l'altra, els senadors d'ERC –complint el desig de Carod de no tancar-se la porta per tornar a ser el proper Conseller Primer de Maragall- votaven abstenció i permetien l'aprovació pel 49% dels vots al Senat del mateix projecte d'Estatut que les bases d'ERC rebutgen.

 

Maragall envia –amb diners de tots els catalans, inclosos els que voten a ERC i pensen votar No- una carta per motivar el vot SI. A més, el Govern –sense que consti cap votació en contra dels consellers d'ERC- aprova una campanya per promoure el vot SI. Una campanya que viola la legislació catalana sobre publicitat institucional, però que compte amb l'aval del Consell Audiovisual de Catalunya –que encara no ha posat a la seva WEB el dictamen amb les motivacions del seu acord-.

 

Hi ha una ERC que actua d'acord als interessos personals de Carod i amb la motivació fonamental dels principis... de mantenir el sou a principis de mes. I per mantenir-se prop de l'escalfor del poder estan disposats a fer el ridícul tantes vegades com faci falta. Conviccions i democràcia interna enfront de principis de mes i oligarquies de partit.

 

Alguns diuen que la gent que ha posat Carod en el Govern i en l'administració no pinten gens al partit. És possible que sigui així. Però en aquest cas, pot ser caldria reconèixer que ERC –la part majoritària del partit- no ha estat capaç de traslladar al Govern el seu pes polític.

 

Al final, la pregunta sempre és la mateixa. De qui són els vots?. Del partit o del candidat? Sospito que en aquesta, com en tantes altres coses, Carod i Maragall pensen el mateix.

 

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?