dilluns, d’octubre 23, 2006

 

Hipocresia amb la immigració

Hipocresia amb la immigració

No entén per què s'escandalitzen les bones ànimes progressistes perquè CiU exigeixi punts lingüístics als nous immigrants. En realitat, el que proposa és un disbarat constitucional, però no més que exigir el coneixement del català als ciutadans de Catalunya com a mandat estatutari. Atès que els partits del Tripartit consideren que el nou Estatut és plenament constitucional, no té sentit que critiquin a CiU per desenvolupar fins les darreres conseqüències el que estableix el text estatutari en matèria de drets lingüístics.

Tanmateix, crec que CiU centra les seves preocupacions no tant en la defensa dels valors occidentals de la nostra societat com en la defensa del seu model de catalanitat. El que importa a CiU no és la major o menor compatibilitat de valors entre els nous immigrants i els ciutadans de Catalunya –parlin català o castellà- sinó que aquests nous immigrants parlin català. I aquest no és el problema que tenen els catalans amb els immigrants. Aquest és el problema dels nacionalistes.

Cal tenir en compte que els permisos de residència són vàlids per tot el territori espanyol. Posar condicions a Catalunya diferents que a Múrcia voldria dir establir controls fronterers entre Catalunya i la resta d'Espanya. I això és un contrasentit quan estem eliminant les fronteres dins de la Unió Europea.

La única solució al problema dels il·legals és prohibir per mandat constitucional –no només per llei- fer regularitzacions; ni en bloc ni de forma permanent per raons d'arrelament. Qui entri per la finestra al nostre país no té dret a quedar-se. És una persona que ha violat les nostres lleis i que no es mereix res més que ser expulsat per la via més ràpida i efectiva.

Hem diran que és difícil expulsar. D'acord. Cal imposar el dret d'expulsió als països d'origen, sense complexos a l'hora de fer servir tot el poder diplomàtic, econòmic i militar de la Unió Europea. Però a més cal impedir que les persones il·legals puguin viure en la no legalitat en tant no són expulsades.

Per evitar això, soc partidari de considerar viure sense papers a Espanya com un delicte, que permetés la reclusió dels il·legals en centres de detenció penitenciaris –amb plenes garanties humanitàries- . Això si que seria una bona mostra de la nostra fermesa contra la immigració il·legal.

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?