dissabte, d’abril 21, 2007

 

Novetats a l’aeroport

Novetats a l'aeroport

 

Com havia avançat en aquesta mateixa columna, cap de les companyies que concursen per la nova Terminal de l'aeroport del Prat té la intenció de comprometre's a fer allò que certs ambients socials i polítics catalans exigien: convertir el Prat en un Hub transoceànic mundial. Spanair ho ha dit amb claredat: ells garanteixen que des de Barcelona es podrà anar a qualsevol part del món, passant per Frankfurt.

 

Les companyies varen demanar més temps per presentar les seves ofertes a AENA. Però ben aviat descobrirem que les realitats estan molt per sota dels somnis que s'han proclamat a quatre vents. Somnis que sovint obliden tot el que ha avançat l'aeroport del Prat en els darrers anys, particularment sota el Govern del Partit Popular. Tenim un dels primers aeroports d'Europa i, en canvi, la percepció mediàtica és que és un aeroport del tercer món.

 

Una curiositat afegida és el tracte diferent que donen els mitjans al Port de Barcelona i a l'aeroport del Prat. El Prat creix i millora, però com la gestió és decidida per Madrid tot són bofetades. En canvi, el Port ha cedit posicions al Port de València i, com els directius són de confiança política de les administracions catalanes, ningú fa la menor crítica.

 

La bona gestió no té res a veure amb la bandera ni amb les quotes partidistes sinó amb la filosofia de gestió. Descentralitzar per fer el mateix que ara es fa, canviant només qui decideix no garanteix una millor gestió. Només garanteix més poder pels nostres polítics.

 

El que necessitem és anar cap a models de gestió privats, on el protagonisme el tinguin empreses que es juguin els seus diners. Més economia de mercat i menys jocs polítics és el que necessitem a Catalunya. Per desgràcia, com reconeixen els estudis sociològics de la Generalitat, la nostra burgesia té poc o gens de liberal, dopada com està de ideologies nacionalistes o intervencionistes d'esquerres.

 

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?