dimarts, de setembre 19, 2006

 

Fem memòria

Fem memòria

Als darrers dies de l'any 2000, a l es acaballes de la primera legislatura de Govern de José María Aznar, tots els patits menys el PP –i això vol dir també CiU i ERC- varen apuntar-se a una nova llei d' estrangeria que, a més de igualar molts dels drets dels immigrants legals i dels il·legals, obria l es portes a la regularització de qualsevol il·legal que estigués dos anys a Espanya sense ser expulsat.

El PP va fer del canvi d'aquesta llei de port es obertes i de papers per a tots una de l es seves principals bander es electorals; i, sens dubte, aquest fou un dels elements cabdals de la seva victòria per majoria absoluta.

Les esquerres –amb la complicitat i el silenci de CiU- varen practicar una política de boicot als intents del Govern del PP d'expulsar als il·legals. No només no varen permetre la col·laboració de l es policies sota el seu control en la localització i detenció dels il·legals –els mossos d' esquadra en temps de CiU o la guàrdia urbana e Barcelona són dos exemples paradigmàtics- sinó que varen rebutjar la pretensió de l'Estat de controlar els immigrants il·legals mitjançant l'accés de la policia als padrons.

El candidat socialista, José Montilla, en la seva condició de pres ident de la Diputació de Barcelona, va encarregar i lliurar als ajuntaments catalans un estudi –fet pel prof essor Josep Mir Bagó- on es recomanava als ajuntaments negar la informació dels il·legals a la policia, amb l'argument que la intimitat dels il·legals era més important que garantir la seva expulsió. Només el PP va criticar això. CiU va callar. Imagino que o perquè compartien el criteri o perquè no volien semblar de dret es.

Ara aquests irr esponsables afirmen que la immigració il·legal és un problema i que no podem seguir així. Són una panda d'hipòcrit es i de cínics, que volen enganyar als ciutadans i fer-les creure que ells no són responsables del que ha passat.

Ells –no el PP- han aconseguit fer d'Espanya el país occidental on els il·legals tenen més possibilitats de no ser retornats i d'aconseguir papers. No és casualitat que l'onada immigratòria il·legal es concentri en Espanya, malgrat que no siguem el país més avançat de la Unió Europea. Només som el país on a més de tenir creixement econòmic tenim la classe política més babau del món. Una classe política que ha fet de la seva ignorància i de la seva manca de realisme els eixos del discurs políticament correcte.

Per cert. Què fa el ministre Clos que ara no diu que si no fos càrrec públic es tancaria amb els immigrants il·legals?. Pel que sembla ara no toca dir el que deia quan era alcalde de Barcelona. No només perquè sigui ministre sinó sobre tot perquè no governa el PP.

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?