dilluns, de juny 12, 2006

 

Els Pirineus sense vigilància

Els Pirineus sense vigilància

 

Les autoritats europees han decidit que des del 13 d'octubre no es poden fer controls a les fronteres interiors de la Unió, per detectar els immigrants il·legals.  El codi de fronteres Schengen, determina que les fronteres internes de la Unió "es podran travessar en qualsevol lloc sense que es faci cap inspecció fronterera de les persones, sigui quina sigui la seva nacionalitat".

 

Això vol dir que les forces de seguretat dels Estats de la Unió no podran actuar amb l'agilitat necessària per retenir, detenir i retornar als immigrants il·legals una vegada hagin traspassat les fronteres exteriors de la Unió. Una bogeria legal provocada per la unió temporal d'interessos entre els defensors del liberalisme econòmic pur i dur –que no volen restriccions als moviments de persones- i els progressistes de tots els colors, que han descobert en la immigració sense límits una bona justificació per mantenir les velles polítiques socials de tota la vida; això si, pagades en aquest cas pels ciutadans dels nostres països i aprofitades pels nouvinguts.

 

És evident que quan es va signar el tractat de Schengen les onades migratòries tenien altra dimensió. Amb una interpretació purista de Schengen, els il·legals, una vegada han passat una frontera exterior ja no poden ser controlats en cap frontera interior.

 

Plantejar-se –com volen els bons advocats progressistes que dominen els col·legis professionals- que els immigrants sense papers rebin atenció lletrada comporta, en la pràctica, fer inviable el control de les fronteres. Com ha reconegut el ministre Rubalcaba, és impossible garantir les formalitats pròpies de l'assistència jurídica en els passos  fronterers del Pirineu –on passen més de 50.000 persones a l'any -.

 

La conseqüència més que provable del codi de fronteres Schengen serà la supressió dels controls i el desbordament total de les fronteres espanyoles per part dels immigrants procedents dels països de l'Est.

 

La única forma raonable de respondre a aquest nyap jurídic europeu seria reformar el Tractat   de Schengen, per discriminar entre els drets dels ciutadans de la Unió i dels que no són ciutadans de la Unió.

 

laveudecatalunya@gmail.com

 


This page is powered by Blogger. Isn't yours?