dimarts, de febrer 06, 2007

 

La immoralitat de l’himne espanyol(jueves)

La immoralitat de l'himne es panyol

 

Alguna cosa falla en les esquerr es espanyoles quan es senten moles tes pel fet que uns ciutadans en un acte públic no institucional portin banderes del seu país i escoltin el seu propi himne nacional. Una cosa normal a qualsevol país del món occidental. Una cosa molt habitual a Catalunya, on no és estrany posar senyer es a tot arreu a les manifestacions o tocar el Cant dels Segadors.

 

La falsedat d'afirmar que això viola el decret que regula l'ús de l'himne nacional espanyol és una qü estió menor. El decret de 1997 –aprovat pel Govern del PP- només indica quan s'ha de tocar obligatòriament l'himne espanyol. Una regulació similar a la que han fet l es diferents comunitats autònomes. Que una cosa sigui obligada en certes ocasions no vol dir que estigui prohibida en altres. Per exemple. La llei obliga a portar casc als que van en moto però això no vol dir que no pugin portar el casc una vegada es baixen de la moto.

 

Curiosament a la manifestació anterior –l'organitzada per les esquerres- havien moltes més banderes d'Equador que d'Espanya. Sembla com si certes esquerres cregu essin que la bandera i l'himne d'Espanya són una cosa lletja i fastigosa. Potser això explica perquè senten tantes simpaties pels nacionalistes que creuen que aquests símbols no són els seus.

 

laveudecatalunya@gmail.com

 


This page is powered by Blogger. Isn't yours?