dilluns, d’agost 14, 2006

 

Galícia es crema

Galícia es crema.

Sembla que s'han cremat entre 60.000 i 80.000 hectàrees. Si ens quedem amb l'estimació més baixa, estaríem parlant d'una superfície tres vegades superior al desastre de Guadalajara del 2005. Si a Guadalajara es va cremar l'equivalent a 12.000 camps de futbol, a Galícia s'han cremat 60.000 estadis. Això vol dir que en una setmana s'ha cremat més bosc que tot l'any passat.

Entre 1991 i 2004 es produïa una mitjana anual de 10.000 incendis a Galícia amb una superfície de 30.000 hectàrees, amb variacions en funció de les condicions atmosfèriques. El primer any de govern progressista (2005) el Bipartit les hectàrees cremades foren 57.000; aquest any la cosa ha anat molt pitjor.

El que ara s'ha disparat no és el nombre d'incendis ni les causes són diferents a altres anys. Els incendis provocats són els mateixos que hi ha hagut sempre, amb governs d'esquerra i amb govern del PP. La diferència està en l'increment espectacular de la superfície cremada. I això té molt que veure amb l'enderroc del servei de defensa contra incendis, que havia funcionat molt bé al llarg dels darrers 15 anys.

El Govern progressista de Galícia va fer una purga política en els equips de prevenció i lluita contra els incendis forestals, acomiadant a tots els que no sabien gallec. Els nous equips –que varen aprovar l'examen patriòtic- han estat un desastre a l'hora de lluitar contra els incendis aquest estiu. A més han reduït els efectius.

Calia trobar un responsable. I els xiquets del Nunca Mais (Manuel Rivas i Suso del Toro) han tornat a sortir. No per denunciar els errors del Govern dels seus amic, sinó per acusar a la gent del PP de ser els culpables dels incendis i de provocar-los per castigar als gallecs per votar a les esquerres. Aquesta doctrina ha estat assumida pel diari oficial del Régim -El País- que en el seu editorial del passat 13 d'agost va afirmar que "Las características de los incendios de este año (proximidad a zonas habitadas, etcétera) podrían quizá dar verosimilitud a la teoría de la conspiración destinada a desestabilizar y desacreditar al nuevo Gobierno gallego".

Suso del Toro va arribar a dir a Com Ràdio al diputat del PP català, Rafa López, que els del PP aprofitaven l'ocasió per criticar al Govern. Pregunta del milió: i quina ha de ser la funció de l'Oposició? Per la gent pijo progre com Suso del Toro o Manuel Rivas, la única oposició legítima és la que exerceixen ells i els seus contra un govern il·legítim. I com les úniques majories legítimes –segons la seva mentalitat- són les progres, només es pot fer oposició legítima contra el PP (imagino que si fossin catalans considerarien igualment legítim fer oposición contra CiU).

Per completar la manipulació, el ministre d'Interior Rubalcaba i el fiscal general del Estat Conde-Pumpido varen insinuar l'existència d'un complot mafiós amb intencionalitat política. Com és natural, als pocs dies el mateix Rubalcaba no té cap problema en dir que no existeixen proves -per ara- de cap complot.

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?