dimecres, d’abril 18, 2007

 

Per què és mor el Delta de l'Ebre?

Per un temps es va afirmar que el problema del Delta era el Pla Hidrològic Nacional del PP i les propostes de transvasaments que feia de l'Ebre cap a les terres mediterrànies.

Els regants del Delta no varen obrir la boca abans pel que fa a l'anomenat mini transvasament; segurament perquè cobraven per aquesta aigua. Amb la proposta del PP no rebien cap benefici econòmic directe.

Segona reflexió. Les propostes del company sentimental de l'actual ministra de Medi Ambient, el Sr. Josep Borrell, català de la Pobla arrelat a Madrid i ara a Brussel·les, eren el triple en volum d'aigua transvasada que les del PP. Contra els sociates res de res; contra el PP tot.

Tercera reflexió. El Delta perd territori per la construcció de pantans mal dissenyats que impedeixen la circulació de materials i sediments de l'Ebre cap al mar. Potser amb una revisió dels actuals pantans, fent obertures que permetessin aquesta circulació, amb les dues avingudes anyals habituals podríem protegir el Delta, amb una aportació natural de sorres.

Quarta reflexió. Bona part del problema és culpa de CiU, que va omplir el litoral català de ports esportius i de ciment, sense garantir les condicions tècniques perquè els materials sedimentaris circulessin. Ara l'aigua que arriba al Delta per la costa porta molts menys materials sedimentaris que fa 40 anys - tot i que pot tenir més continguts orgànics procedents de l'increment dels abocaments de residus urbans al mar-.

laveudecatalunya@gmail.com



--
laveudecatalunya@gmail.com

This page is powered by Blogger. Isn't yours?