dijous, de juny 21, 2007

 

Espanya, paraula maldita

Espanya, paraula maldita

 

A Catalunya és llei de facto dir Estat espanyol com a sinònim d'Espanya. Diuen, per exemple, la selecció esportiva de l'Estat espanyol. Tanmateix, la lògica és absurda. L'Estat espanyol és un aparell administratiu i polític, com ho és la Generalitat de Catalunya. Si un senyor de Madrid digués: els ciutadans de la Generalitat o la selecció esportiva de la Generalitat, a Catalunya ens molestaríem. Pensaríem, amb raó, que negant pronunciar Catalunya, volen negar que existeix Catalunya. I és això, en el fons, el que fan els que pensen que no s'ha de dir mai la paraula Espanya.

 

Negant la paraula pensen que neguen la realitat. Com si la parla fos màgica. Però, certament, Espanya existeix. I el territori català forma part d'Espanya, no només per la història i les nostres lleis, sinó perquè tots els Estats del món ho reconeixen d'aquesta manera.

 

Ells necessiten inventar-se que no existeix Espanya, negant-se a dir Espanya. Nosaltres podem dir Catalunya, perquè Catalunya és Espanya i perquè Espanya no es pot entendre i pensar si no és amb Catalunya.

 

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?