dimarts, de desembre 19, 2006
Censura socialista a Internet
Censura socialista a Internet
Els socialistes tenen previst aprovar una Llei d'Impuls de la Societat de la Informació que permetrà a l'administració, sense cap mandat judicial, tancar l es webs que –a criteri del poder públic- tenen continguts que no s'ajustin a la llei. Traducció: els socialist es paguen als artistes i empres aris culturals que varen donar suport a les sev es campanyes polítiques amb la introducció a Espanya de la censura prèvia a Internet.
Soc del parer que qualsevol actuació que afecti als drets i llibertats fonamentals només pot ser r es tringida amb una supervisió directa del poder judicial. Donar llum verda a l'administració per tancar o impedir l'accés dels usuaris a determinad es drets, que segons determinats criteris violen els drets d'autor, representa sacrificar la seguretat jurídica dels ciutadans per defensar un interès –legítim però parcial- de determinad es empreses i de determinades persones.
No cal dir que aquesta Llei, cas d'aprovar-se, deixaria en mans del Govern de torn la possibilitat de tancar de forma preventiva qualsevol WEB que al seu criteri tingués continguts fraudulents. Òbviament, els afectats podrien, si tenen diners, recorre als tribunals de justícia. Però això, a més de costés i lent, repr esenta donar presumpció de veracitat a l es opinions de l'administració en una matèria on molt fàcilment podem contaminar els criteris públics amb inter essos personals o polítics.
Aquesta és la democràcia avançada i progr essista que prometia Zapatero. Una democràcia al servei dels interes sos dels grups econòmics que han donat suport als socialist es, sacrificant les llibertats dels ciutadans per la seva satisfacció i per consolidar l es alianc es entre aqu ests grups i els socialist es.
--
laveudecatalunya@gmail.com
La proposta constitucional d’ERC (jueves)
La proposta constitucional d'ERC
ERC ha argumentat per defensar la seva proposta de reconeixement de dret de secessió que Puerto Rico i Suïssa el reconeixen. Puerto Rico és un Estat Lliure associat i qui li reconeix el dret de decidir si vol ser un Estat, un Estat Lliure Associat o un Estat independent són els Estats Units. Però els Estats Units no reconeixen aqu est dret a cap dels seus estats. Puerto Rico és un territori que té un status jurídic anòmal dintre del marc constitucional nord-americà. Per començar, els seus ciutadans no són ciutadans dels Estats Units ni voten membr es de les cambres legislatives federals. Els catalans som ciutadans espanyols i votem diputats i senadors. La diferència és evident.
Pel que fa a Suïssa no hi ha cap norma constitucional que reconegui el dret de secessió a un cantó. Altra cosa seria una reforma constitucional o una llei especial per admetre aquest dret, que requeriria un referèndum a tota Suïssa. Els republicans catalans demostren una total ignorància de la història suïssa.
Al 1845 set cantons suïssos catòlics varen formar una lliga separatista per enfrontar-se als cantons protes tants. Era l'anomenada "Sonderbund". Al 1847 la Dieta Federal va dictar que aqu esta lliga era un acte il·legal i anticonstitucional de seces sió respecte de l es lleis federals. Les tropes federals es varen mobilitzar i varen derrotar en pocs di es a les forc es separatistes catòliqu es. Des de llavors mai s'ha reconegut el dret de sec essió a cap cantó. Altra cosa és que els territoris dels cantons tinguin dret de sec essió en el sentit de crear un nou cantó o d'afegir-se a un cantó existent.
Pel que fa al Regne Unit –que a vegades es posa com exemple- cal recordar que no té cap Constitució escrita i que el Parlament és sobirà sense cap restricció per reconèixer o no la independència de qualsevol territori. No és tampoc aqu est el cas d'Espanya.
ERC té dret a presentar la seva proposta. Però ha d'acceptar les regles de reforma constitucional. Això vol dir que a més del vot favorable de una majoria reforçada del Congrés i del Senat –impossible sense el PP- caldria un referèndum a tota Espanya. La meva impr essió és que han presentat aquesta proposta per amagar-se del ridícul del joc de l es banderes. En tot cas, es tracta d'una iniciativa tan legítima –d es del punt de vista polític- com la que proposa el Partit Popular. Tanmateix, no tinc dubtes que hi ha molts més es panyols a favor de la proposta del PP que no pas de la d'ERC. Hem pregunto que farà ERC quan els socialistes votin en contra a les Corts Generals?. Sospito que mirar en altra direcció i fer-se una mica les víctimes de la intolerància es panyolista, que és la seva excusa per mantenir el doble joc de partit dels independentistes i de partit al servei d'un pres ident socialista al front de la Generalitat i de complement necessari de la majoria de Zapatero a Madrid.
--
laveudecatalunya@gmail.com