dimecres, de juny 07, 2006

 

Com defensar les fronteres (articulo miércoles)

Com defensar les fronteres

 

La interposició de una flota expedicionària de la OTAN per protegir les aigües de les illes Canàries no és cap solució. Per la senzilla raó que es tracta d'una invasió no violenta de persones desesperades, que no intenten evitar la seva captura. De fet, volen ser capturats, perquè tenen la seguretat que –davant de la impossibilitat de la seva repatriació- només tindran que passar 40 dies en un centre de retenció. Poden ser pobres però això no vol dir que estiguin mal informats. Coneixen que les instal·lacions de retenció de les Canàries es troben col·lapsades i confien en ser enviats al territori peninsular. Una vegada aconseguit aquest objectiu, és qüestió de temps quedar en llibertat i passar a formar part de les multituds d'il·legals que malviuen a casa nostra, esperant la seva regularització per aplicació de les normes d'arrelament.

 

La solució passa per fer complir als països d'origen les seves obligacions internacionals. I com no voldran, ens trobem davant d'un cas on només hi ha dues possibles sortides: a) paguem als països d'origen per complir les normes internacionals o b) prenem totes les mesures coercitives necessàries per defensar –d'acord a la Carta de les Nacions Unides- els drets d'Espanya a protegir les seves fronteres. En qualsevol dels dos casos, necessitarem el suport dels nostres aliats de la Unió Europea i de la OTAN.

 

Però malgrat que tinguéssim èxit això no aturaria l'entrada d'immigrants il·legals que no venen pel mar, sinó pels aeroports amb visat turístic. Cal replantejar-se els visats turístics de forma dràstica –a nivell europeu- per evitar que els il·legals entrin a Espanya procedents d'altres països de la Unió, com passa actualment. Per altra banda, 40 dies de retenció és insuficient. Cal modificar les lleis i si cal la pròpia Constitució per poder retenir els immigrants il·legals tots els dies que calgui fins la seva repatriació.

 

Amb un somriure a la boca no defensarem les nostres fronteres.

 

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?