dilluns, de maig 28, 2007

 

Ciutadans al servei del nacionalisme

Ciutadans al servei del nacionalisme

 

El pobre resultat de Ciutadans a la ciutat de Barcelona indica que aquest projecte polític té uns fonaments febles. Tanmateix, els seus efectes no han estat negatius pels partits nacionalistes. Per la senzilla raó que han dividit el vot no nacionalista, provocant que el PP per uns 4000 vots no aconsegueixi treure el seu vuitè escó en perjudici d'ERC. Resulta curiós que el partit que es postulava com la essència del rebuig al nacionalisme d'ERC hagi acabat donant a ERC un regidor més a Barcelona.

 

Però la cosa no queda només a Barcelona. En altres municipis, Ciutadans ha tingut l'efecte de restar els vots suficients al PP per treure-hi 1 regidor. Restar sense sumar, perquè aquests vots no han servit per treure cap representació. Han anat directament a l'escombraria electoral.

 

Ciutadans només serveix per dividir els no nacionalistes a Catalunya, enfortint a CiU i a ERC. La gent que ha votat amb sinceritat a Ciutadans no ha tingut en compte les possibilitats reals de la competició política. Ha fet una aposta testimonial. I les apostes testimonials han acabat perjudicant als no nacionalistes i han beneficiat als nacionalistes.

 

De cara a les properes eleccions generals Ciutadans i altres formacions similars es poden convertir en una arma en mans de Zapatero per dividir el vot de l'Espanya constitucional. Potser aquesta és la voluntat que anima a certes ments il·luminades que aposten per aquesta via. La divisió dels espanyols que creuen que Espanya és una nació i que l'espanyol no és una llengua aliena a al realitat catalana, que no volen rendir-se a ETA, que volen defensar tot el que és i el que pot ser el nostre país, només pot satisfer als estrategs de la Moncloa i als seus aliats nacionalistes.

 

En tot cas, els que han votat a Ciutadans a Catalunya han de reflexionar sobre els efectes del seu vot, que han beneficiat als que en teoria són els seus principals adversaris. O és que el seu adversari no és el nacionalisme?. Potser el seu adversari no és un Zapatero que vol lliurar la Constitució com a penyora de les seves converses amb ETA?. O potser haurem d'arribar a la conclusió que Ciutadans no és més que un artefacte polític que aprofita els sentiments d'uns ciutadans no nacionalistes per dificultar la victòria del PP a les properes eleccions generals?.

 

laveudecatalunya@gmail.com

 


This page is powered by Blogger. Isn't yours?