dimarts, d’abril 24, 2007

 

Avui Sarkozy, demà Rajoy


Avui Sarkozy, demà Rajoy

Sarkozy amb un discurs conservador sense complexos li ha tret a la candidata socialista, "la zapatera" francesa com li diuen, una de les majors diferències en vots en la primera volta de les eleccions presidencials.

La derrota de les esquerres franceses és la derrota de les esquerres catalanes i del conjunt d'Espanya. Zapatero va anar a França a recolzar la seva amiga i, per segona vegada, va apostar pel cavall perdedor.

Les expectatives de la segona volta són favorables a la victòria de la dreta. Per diverses raons. La primera, perquè la majoria dels votants dels partits de dreta i d'extrema dreta votaran en contra de la candidata socialista. La segona perquè més de la meitat dels votants centristes de Bayrou apostaran per la dreta. Això sense comptar que a les properes eleccions parlamentàries els candidats de la centrista Unió per la Democràcia Francesa (UDF) necessiten pactar amb la Unió per un Moviment Popular (UMP) de Sarkozy per treure escons, atesa la més que probable aliança de les esquerres franceses.

Però la tercera raó i potser la més important és la feblesa de les esquerres franceses. Sumant totes les esquerres, incloses les més extremistes, sumen un 36%. Només agafant tot el vot centrista podria guanyar a Sarkozy i això és pràcticament impossible. A més tindria que aconseguir una part del vot de Le Pen.

L'esperança de les esquerres franceses és convertir la segona volta en un referèndum contra Sarzozy, amb el lema TSS (Tot Excepte Sarkozy). És la formulació francesa del lema de Zapatero: tots contra el PP. A França fracassarà, perquè la societat francesa està farta d'immigració il·legal, d'inseguretat ciutadana i de complexos progressistes. I França ha estat per Catalunya i per la resta d'Espanya un laboratori privilegiat de les idees i processos polítics que després s'adaptaven a les nostres pròpies circumstàncies.

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?