diumenge, d’abril 22, 2007

 

Avui, debat a TV1


Avui, debat a TV1

 

Avui dimarts tindrem la primera oportunitat de veure als candidats a l'Ajuntament de Barcelona en directe. Ho podrem veure en un debat que emetrà TV1 en desconnexió a tota Catalunya. Serà, doncs, un debat d'abast català, més enllà del territori barceloní o metropolità.

 

Voldria donar algunes pistes pels lectors. El disseny del debat s'ha fet d'acord als interessos del Tripartit i per amagar les febleses del candidat socialista, Jordi Hereu, que té poca experiència electoral.

 

Un debat a 5 candidats amb 1 hora i 20 minuts de retransmissió, amb una divisió dels temes en quatre blocs principals, acabarà en una exposició dels candidats en presència dels altres candidats. La intervenció tipus en un debat d'aquesta naturalesa són de 60 a 90 segons. I en aquest temps és pot proclamar però no es pot ni enraonar i fer pedagogia ni tampoc entrar en polèmiques, ni ofensives ni defensives.

 

Els socialistes –com han fet en els anteriors debats municipals a Barcelona a les eleccions de 1999 i 2003- tornen a ficar en el mateix bloc del debat les polítiques socials i la seguretat i la immigració il·legal. Saben que no tenen cap possibilitat parlant de seguretat i immigració, i intenten amagar aquest debat posant-lo en el mateix sac que les polítiques socials. Perquè són conscients que hi ha molts votants d'esquerres que en temes de seguretat i immigració tenen postures conservadores. L'estratègia socialista és devaluar el debat de seguretat i immigració, limitant al màxim el seu pes en el conjunt del debat.

 

Només així s'explica que els principals problemes –seguretat i immigració- que han sortit en totes les enquestes municipals no tinguin un bloc propi. Com no ho té el problema de l'habitatge. Tots aquests assumptes es combinen amb altres que, tot i no estant en el mateix nivell de preocupació en les enquestes, tenen una major correlació històrica amb les ideologies d'esquerres.

 

laveudecatalunya@gmail.com



This page is powered by Blogger. Isn't yours?