dijous, de maig 03, 2007

 

El fantasma Maragall

 

Les paraules de Maragall posen de manifest el que era obvi: que les dues ànimes del socialisme català s'han fusionat en una única realitat, on els quadres sortits de feus metropolitans han guanyat tot el poder, acceptant com a peatge la seva conversió al nacionalisme català. Peatge necessari per poder sumar amb ERC la majoria del Tripartit.

 

Maragall parla només en nom seu. Els seus han optat per viure bé i deixar-se de romanços. Tot el poder per Montilla i qui es mogui no surt a la foto.

 

Certament la història té un to una mica còmic, si no fos perquè es descobreix les jugades maquiavèliques de ZP i el cinisme tant de Montilla com del propi Mas. El silenci del 3% ven val fer un Estatut que només servirà per generar tensions i conflictes per tota una generació, sigui quin sigui el resultat de l'escrutini al Tribunal Constitucional.

 

Però Maragall ja no és ningú per donar lliçons. El va perdre la seva credibilitat dia a dia, en les sacsejades del Primer Tripartit. I va completar la seva liquidació política en l'exercici continu de les seves maragallades. El país, els seus i els altres, van acabar tips de tanta comèdia. Ara només li queda tornar-se a Roma, i veure si li donen alguna torna. Si segueix parlant, potser es trobi a més de sol, sense cap torna.

 

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?