dimarts, de febrer 13, 2007

 

Catalunya trenca l’esport americà

Catalunya trenca l'esport americà

 

Hores d'ara no tenim clar si la Federació Catalana de Patinatge s'ha consolidat o no com a membre de la Confederació Sud-americana de Patinatge. Pel que sembla, la possible entrada d'una Federació no nacional –regional o subestatal en termes del dret internacional- ha provocat una crisi dintre de l'organització esportiva hispanoamericana. Una crisi que ha portat a la divisió de la direcció en dues presidències contraposades, cadascuna amb el suport d'una sèrie de països.

 

Els independentistes catalans –independentistes esportius- creuen que han guanyat perquè el president de la Federació xilena, Armado Quintanilla, que s'ha proclamat president de la Confederació Sud-americana, es partidari de la causa secessiónista catalana. El problema és que el president i secretari general anterior de la Confederació, els Srs. Ernesto Cajaravilla i Marcelo Martínez, afirmen que no han dimitit i que la Federació catalana no ha estat admesa. Cada presidència disposa del suport de diferents països. El més previsible és que la crisi acabi en mans de la Federació Internacional. I cal recordar que la Federació internacional va oposar-se als intents secesionistes catalans.

 

La Federació catalana de patinatge ha fet un acte il·legal de separatisme esportiu. La Federació espanyola, el Consell Superior d'Esports i el Govern d'Espanya haurien d'adoptar totes les mesures legals per sancionar als directius de la Federació catalana. Per començar, caldria recordar a aquesta Federació que la participació oficial de qualsevol Federació esportiva no estatal requereix l'autorització de la Federació espanyola corresponent. Sense aquesta autorització, els esportistes que participessin podrien ser sancionats, així com els seus respectius clubs i la pròpia Federació catalana.

 

Tanmateix, no estaria de més conèixer quan ha pagat el Tripartit amb els nostres diners per finançar aquesta campanya de separatisme esportiu. Estic segur que mai ho explicaran. No fos que fossin acusats de malversació de fons públics, que és el que passa quan s'utilitzen diners públics per donar suport a una causa il·legal.

 

laveudecatalunya@gmail.com

 


This page is powered by Blogger. Isn't yours?