dijous, de març 01, 2007

 

La fulla de ruta de Zapatero (lunes)

La fulla de ruta de Zapatero

El Govern de Zapatero demostra amb l'alliberament de Joana Chao que té una fulla de ruta cap al seu objectiu de mantenir a qualsevol preu el diàleg amb els terroristes d'ETA. Aprofitant les potestats reglamentàries que disposa l'executiu, encarreguen uns informes tècnics a mida i justifiquen per raons humanitàries acceptar les exigències plantejades per aquest terrorista. Això equival a una nova rendició de la democràcia espanyola als objectius polítics dels criminals. I una nova victòria pels nacionalistes que pretenen aprofitar l'esperança de desaparició del terrorisme per avançar en la destrucció de l'Estat constitucional.

Ara ja no és només el PP qui molesta. Ara molesten les víctimes. Les víctimes que no estan integrades en el sistema de poder que s'ha generat al voltant de Zapatero i de les majories polítiques nascudes dels excepcionals i dramàtics esdeveniments que varen tenir lloc a Espanya entre l'11 i el 14 de març del 2004.

L'estratègia de Zapatero ha estat clara i coherent. Va "suspendre" de portes enfora el diàleg amb els terroristes, combinant el discurs dur -que demanava la societat espanyola- amb tota una diplomàcia reservada i obscura amb els terroristes i amb els seus socis polítics. L'objectiu és amagar els morts de l'atemptat de Barajas i passar plana a mesura que el temps avanci, posant als qui no volem oblidar ni aquestes ni cap víctima d'ETA sota l'acusació de sectaris i de persones que no volem la pau. Com si voler la victòria de la democràcia i la victòria de l'Espanya constitucional no fos la única forma legítima de voler una pau justa. Una pau justa que ha de tenir vencedors i que tenint vencedors pot aspirar a ser generosa amb els derrotats. No deixa de ser curiós que els mateixos que parlen tant de memòria històrica i que volen sotmetre a judici universal a tots els delictes contra la humanitat - sempre que hagin estat fets per dictadures de dretes- pretenguin imposar en relació amb ETA una espècie de llei de punt final que garanteixi als terroristes l'assoliment de bona part dels seus objectius polítics sense tenir que renunciar a res ni demostrar cap penediment de res.

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?