dimecres, de gener 31, 2007

 

La doble moral de Terricabras

La doble moral de Terricabras

 

Llegeixo amb sorpresa al filòsof català, Josep Maria Terricabras, quan escriu en la seva columna al Periòdic de Catalunya, que és inadmissible empresonar a una persona –parla del terrorista De Juana Chaos- per un delicte d'opinió. Deixant de banda les amenaces que va emetre en els seus articles –que resulten encara més creïbles si tenim en compte la seva trajectòria criminal- el que voldria ara plantejar és la hipocresia de denunciar la limitació penal de la llibertat d'opinió només quan afecta a opinions que no ens molesten.

 

Terricabras afirma: "El que em resulta increïble és que es retingui algú a la presó per un delicte d'opinió. Una democràcia ha de respectar totes les opinions, encara que molestin o indignin".

 

Potser el que no vol reconèixer el Senyor Terricabras és que la llibertat d'opinió no és il·limitada. Per exemple. A Europa s'està defensant prohibir l'apologia del nazisme. No crec que el Sr. Terricabras vulgui defensar el drets dels nazis a defensar els seus crims.

 

La tolerància envers les opinions d'altres té un límit. Que és la impossibilitat de ser tolerant amb els que volen destruir la llibertat. I el problema de De Juana no és que sigui independentista, com ho és el propi Terricabras, sinó que defensa la violència terrorista com arma política.

 

El senyor Terricabras critica que es limiti la llibertat d'opinió de De Juana però no critica que es faci el mateix amb els propagandistes del nazisme. El que vol dir que considera legítim defensar la violència com arma política, atès que no considera les expressions de De Juana com a violació dels mínims principis democràtics –cosa que si que fa amb el cas dels que fan apologia dels nazis-.

 

A mi em sembla molt raonable ficar en presó als que vulguin posar en qüestió o defensar els crims nazis. I de la mateixa manera, crec que De Juana ha de pagar penalment la seva apologia de la violència criminal. Com ho tindrien que fer tots els que volen defensar políticament la causa d'ETA, com és el cas dels membres de Batasuna i o de les seves organitzacions fantasmes.

 

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?