dimecres, de maig 09, 2007

 

Apocalipsi de l’esquerra francesa (jueves)

Apocalipsi de l'esquerra francesa

 

Escoltava a Ignacio Ramonet, director de l'edició en espanyol de Le Monde Diplomatique, fer una anàlisi a Catalunya Ràdio sobre la victòria de Sarkozy. Els seus arguments eren molt il·lustratius del plantejament de certes esquerres quan perden eleccions:

 

 

La primera nit després de la victòria de Sarkozy, varen produir-se 600 persones detencions i 730 vehicles cremats.

 

Almenys un centenar de persones han estat detingudes aquesta nit en diferents ciutats franceses pels múltiples incidents en concentracions contra el president electe, Nicolas Sarkozy, segons fonts policials. A la segona nit les detencions han estat per centenars, amb més cotxes destruïts i crema de mobiliari urbà.

 

Les esquerres franceses encara no han criticat la revolta radical dels suburbis contra la victòria de les dretes. El secretari del Partit Socialista, François Hollande, pare dels quatre fills de Sègoléne Royal, sense casar-se que és més progre,  va cridar "a la calma i la coherència" i concentrar les energies a les eleccions legislatives de juny. No cal dir que si la violència hagués estat de les dretes, les seves paraules haguessin tingut un color més contundent. Però ja sabem que pels progres, els extremismes no són mai iguals.

 

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?