divendres, d’abril 06, 2007

 

Qui té por a Manuel Conthe? (miércoles)

Qui té por a Manuel Conthe?

 

Els socialistes no volen que Manuel Conthe vagi al Parlament a explicar el que vol explicar sobre les operacions i manipulacions del Govern de Zapatero en relació a les fracassades OPAS d'Endesa i de Gas Natural. Tenen por que el encara president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors parli i digui el que tots sospitem però no podem demostrar: que Zapatero va intervenir directament per posar en mans d'una empresa controlada per l'Estat italià –ENEL- i d'uns milionaris amics dels socialistes –els Entrecanales- Endesa, abans de que pogués ser comprada per una empresa moderna i privada com és EON. O que expliqués les pressions que va rebre de La Moncloa per afavorir l'OPA barata de Gas Natural, per entorpir l'OPA d'EON o per tancar els ulls davant de les trampes legals fetes per duo ENEL-Acciona.

Primer els socialistes han intentat que Conthe no parli, amb l'argument que no ha de donar explicacions públiques al Parlament per una qüestió que és competència de l'Executiu. Tota una genialitat des del punt de vista de la transparència democràtica. Després han dit que el deixaran anar si primer ha dimitit: així només parlaria com a ciutadà privat i no com a alt càrrec de l'administració estatal. Després li han amenaçat amb represàlies penals, recordant que té obligació de secret.

L'obligació de secret no es pot fer servir per amagar l'escàndol d'un Govern que ha decidit destruir una de les primeres empreses nacionals, que ara serà trossejada, per satisfer l'obsessió del President Zapatero de fer fora al Sr. Manuel Pizarro.  

 

laveudecatalunya@gmail.com

 


 

De la Cope a Tv3 (martes)

De la Cope a Tv3

 

Els mateixos que volien tancar la Cope –que emet legalment- volen impedir que el Govern valencià –que és qui governa València i no el Tripartit català- faci complir les lleis i exigeix a TV3 disposar d'una concessió legal de freqüència, atès que l'actual ha estat donada pel Govern de Zapatero i pels llavors ministre José Montilla a La Sexta.

 

Una possible solució hagués estat fer a València el que s'ha fet a les Illes on el Govern del PP va comprar els repetidors de TV3/Canal 33 –il·legals- de Voltor i va acceptar compartir aquests repetidors –ara legals- per les emissions de Canal 9, Punt 2, TV3 i Canal 33. El problema és doble, en aquest cas. En primer lloc, els nacionalistes catalans de València –l'Acció Cultural del PV- mai acceptaran cedir el control d'aquests repetidors, perquè no volen perdre l'excusa que tenen per mantenir subvencions milionàries que paguem els catalans per la major glòria dels Països Catalans. En segon lloc, la majoria valenciana –molt espanyola i molt oposada al concepte de Països Catalans- no està disposada a permetre que el Tripartit català faci una campanya permanent de propaganda nacionalista catalana.

 

Però per sobre de totes aquestes consideracions el detall que amaga Tv3 i els partits del Tripartit és que  les freqüències digitals que utilitza Tv3 a València (canal 47 a Castelló i 55 a València i Alacant) els va cedir el Ministeri d'Indústria quan José Montilla era el seu titular i que després es va concedir a la Sexta la banda analògica que ocupava Tv3 a Velència.

 

Per quines raons els que volen tancar la Cope –que actua dintre de la llei- volen permetre que Tv3 incompleixi la Llei d'Ordenació de les Telecomunicacions (LOT) i la Llei Valenciana de l'Audiovisual?  Perquè pels nacionalistes i les esquerres –units en l'odi al PP- tot val per intentar ensorrar la majoria política que hi ha ara a València.

 

Caldria afegir –per terminar- que els governs del CiU i del Tripartit mai han volgut permetre a la televisió valenciana emetre a Catalunya, no fos que trenqués el monopoli de la veritat oficial que controla el sistema mediàtic català. Monopoli que està en decadència, davant de la fugida d'espectadors cap a les televisions espanyoles –tot un signe de la capacitat de molts catalans de pensar per si mateixos-.

 

laveudecatalunya@gmail.com

 

 

 

 


This page is powered by Blogger. Isn't yours?