divendres, d’abril 06, 2007

 

De la Cope a Tv3 (martes)

De la Cope a Tv3

 

Els mateixos que volien tancar la Cope –que emet legalment- volen impedir que el Govern valencià –que és qui governa València i no el Tripartit català- faci complir les lleis i exigeix a TV3 disposar d'una concessió legal de freqüència, atès que l'actual ha estat donada pel Govern de Zapatero i pels llavors ministre José Montilla a La Sexta.

 

Una possible solució hagués estat fer a València el que s'ha fet a les Illes on el Govern del PP va comprar els repetidors de TV3/Canal 33 –il·legals- de Voltor i va acceptar compartir aquests repetidors –ara legals- per les emissions de Canal 9, Punt 2, TV3 i Canal 33. El problema és doble, en aquest cas. En primer lloc, els nacionalistes catalans de València –l'Acció Cultural del PV- mai acceptaran cedir el control d'aquests repetidors, perquè no volen perdre l'excusa que tenen per mantenir subvencions milionàries que paguem els catalans per la major glòria dels Països Catalans. En segon lloc, la majoria valenciana –molt espanyola i molt oposada al concepte de Països Catalans- no està disposada a permetre que el Tripartit català faci una campanya permanent de propaganda nacionalista catalana.

 

Però per sobre de totes aquestes consideracions el detall que amaga Tv3 i els partits del Tripartit és que  les freqüències digitals que utilitza Tv3 a València (canal 47 a Castelló i 55 a València i Alacant) els va cedir el Ministeri d'Indústria quan José Montilla era el seu titular i que després es va concedir a la Sexta la banda analògica que ocupava Tv3 a Velència.

 

Per quines raons els que volen tancar la Cope –que actua dintre de la llei- volen permetre que Tv3 incompleixi la Llei d'Ordenació de les Telecomunicacions (LOT) i la Llei Valenciana de l'Audiovisual?  Perquè pels nacionalistes i les esquerres –units en l'odi al PP- tot val per intentar ensorrar la majoria política que hi ha ara a València.

 

Caldria afegir –per terminar- que els governs del CiU i del Tripartit mai han volgut permetre a la televisió valenciana emetre a Catalunya, no fos que trenqués el monopoli de la veritat oficial que controla el sistema mediàtic català. Monopoli que està en decadència, davant de la fugida d'espectadors cap a les televisions espanyoles –tot un signe de la capacitat de molts catalans de pensar per si mateixos-.

 

laveudecatalunya@gmail.com

 

 

 

 


Comments:
Hauries d'aclarir això de les subvencions mil.lionàries. Si no aportes algun document o alguna referència governamental es tracta simplement d'una difamació inacceptable. O sigui que et caldria demostrar les teves afirmacions o bé demanar disculpes per utilitzar informació no contrastada.

Respecte el tema de la COPE, caldria recordar que no està pas tancada i funciona legalment, a diferència del que ha succeït durant anys amb TV3 al País Valencià.

Els catalans tenim tot el dret del món a tenir un canals de comunicació que es puguin sintonitzar a tot l'àmbit lingüístic (de la mateixa manera que la tenen els castellans), qualsevol afirmació en sentit contrari és un atemptat al lliure dret d'informació i als drets humans.

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/44955
 
Resposta a aquesta crítica:

El Govern subvenciona l'emissió de TV3 als Països Catalans

Montilla, amb Isaías TáboasEl Departament de Presidència ha destinat 733.312 euros per a les emissions en català a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, segons una recent resolució publicada al Diari Oficial de la Generalitat a la qual ha tingut accés ara e-notícies. La resolució en qüestió està signada pel secretari general de la Presidència, Isaías Táboas, un home de la confiança del president Montilla.

La finalitat de la subvenció és la "inversió per permetre la difusió de les emissions en català, d'acord amb el seu programa de renovació i actualització de l'espai comunicacional català". L'entitat que ha rebut l'ajut públic és la Federació Llull, que aplega Acció Cultural del País Valencià, Òmnium Cultural i l'Obra Cultural Balear.
 
Llavors està clar que no pots parlar de subvencions mil·lionàries car no arriba ni al mil·lió.

Ara el que hauries de fer és comparar el que rep l'Instituto Cervantes per la promoció del castellà a l'exterior i comparar.

I després mirar quan es gasta TVE per promocionar les emissions via satèl·lit de TVE que pots veure en qualsevol hotel de qualsevol ciutat del món.
 
Son subvenciones millonarias en pesetas.
Y si vas sumando años, al cabo de unos pocos si que son millonarias, en euros.
¿qué me dirías si los gobiernos valenciano y balear se dedicasen a subvencionar en Cataluña a las entidades en defensa del bilingüismo?
 
Bé, et cal dir que els 700.000 euros inclouen les emissions en Català a Catalunya, o sigui que de pressupostos mil·lionaris res de res, jo més aviat diria que és una inversió ridicula. (Valen més els drets d'emissió d'un partit de futbol).

Això era textualment el que deia l'e-notícies:

El Departament de Presidència ha destinat 733.312 euros per a les emissions en català a "Catalunya", el País Valencià i les Illes Balears, segons una recent resolució publicada al Diari Oficial de la Generalitat a la qual ha tingut accés ara e-notícies.

Respecte a les subvencions que donguin el govern balear i el valencià no hi tinc res a dir, hi tenen tot el dret a invertir en la cultura que creguin convenient. Un altra tema és que no m'agradin, però a diferència d'altres jo sempre defensaré la legalitat de totes les cultures que hi ha al meu país.
 
Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?