dimarts, de març 13, 2007

 

Navarra no està en venta.

Navarra no està en venta.

Aquest cap de setmana, Navarra sortirà al carrer per dir-li a Zapatero que mai acceptarà formar part del preu polític perquè els terroristes d'ETA abandonin la violència. Els socialistes navarresos es troben en una situació impossible. S'han carregat al seu líder perquè era un navarrès fidel que no acceptava les consignes de La Moncloa i han posat a un buròcrata que és més fidel a la veu del seu amo que no pas als sentiments dels votants navarrosos.

L'estratègia socialista és mantenir-se en l'ambigüitat calculada sobre el futur de Navarra i intentar fer una coalició amb els nacionalistes bascos i els comunistes. Una mena de Tripartit, que necessitaria el vot de gent procedent de Batasuna i d'ETA per poder assolir la majoria i evitar l'aplicació de les regles del "Fuero Navarro" que donen la presidència de forma automàtica a la candidatura més votada, en el cas que no hi hagi una majoria absoluta a favor de cap dels candidats.

Avui la coalició UPN-CDN té 27 escons -24 dels socis del PP i 3 del CDN-. Els socialistes necessiten trencar aquesta majoria per formar un bloc a favor de les negociacions amb ETA, format per la suma de socialistes i nacionalistes del PNB i Nafarroa Bai.

En resposta a aquesta estratègia, la societat navarresa respondrà el pròxim dissabte amb una gran manifestació, convocada pel president Navarrès, Miguel Sanz en defensa de la integritat de Navarra.

Els populars saben que el Govern de Zapatero, malgrat els tres morts que ha provocat ETA en aquesta Treva Trampa i malgrat les manifestacions cíviques, no té cap intenció de trencar el diàleg - ara més soterrat- amb els terroristes i amb els seus socis polítics. No només no pensen trencar res sinó que el següent pas, a més de permetre la presència de Batasuna en les eleccions, és obrir les portes a l'entrada dels nacionalistes bascos i dels amics d'ETA en el govern de Navarra.

El dissabte la majoria dels navarresos donaran un missatge clar i contundent en defensa de Navarra i en defensa de la Nació espanyola.

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?