dimarts, de maig 22, 2007

 

Per què votaré a Alberto Fernández? (viernes)

Per què votaré a Alberto Fernández?

Per 10 raons.

La primera perquè AFD parla sense complexos dels problemes reals del meu país, sense deixar-se arrossegar per les manies progrés dominants.

La segona perquè no té pels a la llengua. Diu el que vol la gent amb seny i no té por a que els de sempre li acusin amb els tòpics que els progrés utilitzen per tallar el debat polític quan els molesta.

La tercera perquè votar a AFD és dir NO a l'entrada sense control d'immigrants il·legals, SI a la persecució policial dels sense papers i de les màfies que els introdueixen a casa nostra.

La quarta perquè votar a AFD és dir prou als okupes i als antisistema; és tornar la ciutat a la gent que complim les lleis i paguem els nostres impostos.

La cinquena perquè votar a AFD és reconèixer que som una gran ciutat catalana, espanyola i europea, amb dues grans llengües; una gran ciutat que no s'ha d'avergonyir del seu bilingüisme natural.

La sisena perquè votar a AFD és votar un equip de regidors i regidores amb coratge, honestedat i preparació. Gent que ha estat defensat les mateixes idees des de fa molts anys, en "las duras y en las maduras".

La setena perquè AFD és una persona qui conec i de la qual puc dir que, malgrat el seu mal geni quan s'enfada, té una gran humanitat i una generositat poc habitual entre els polítics professionals del nostre país.

La vuitena perquè AFD representa el millor d'una determinada forma d'entendre el compromís pels valors del Partit Popular: per defensar els valors d'una Catalunya gran en una gran Espanya, d'una Catalunya que no necessita ser menys espanyola per ser més catalana, d'una Espanya que no s'entén sense el que és Catalunya.

La novena perquè el vot per AFD és el vot que més dol al Tripartit. És el vot que els fa més mal, que els molesta més. El vot per Trias és un vot que no els preocupa, perquè Trias és un dels seus. El vot pels Ciutadans és un vot llançat a la paperera, atès els conflictes interns que pateix Ciutadans.

La desena, però no la menys important, perquè votar a AFD, pel Sarkozyto català com diuen els socialistes, és la millor manera de demostrar que som lliures per rebutjar el discurs políticament correcte que el nacionalisme i els progres de saló ens volen imposar.

laveudecatalunya@gmail.com


 

Incoherència del director de l'Avui (jueves)

Incoherència del director de l'Avui

La postura del director de l'Avui a favor d'una victòria de les esquerres a València representa demanar pels valencians el que el propi Sanchis critica pels catalans. El Sr. Vicent Sanchis, valencià de naixement i català de residència, vol que el Partit Popular - el mateix que va permetre governar als seus amics de CiU - perdi les eleccions a favor d'un Tripartit que representa el mateix que les dues edicions del Tripartit català que el Sr. Sanchis tant ha criticat.

La contradicció ideològica en termes de dretes enfront esquerres només es pot explicar si tenim en compte que el Sr. Sanchis pertany a aquella minoria de valencians que volen ser catalans i que creuen que ser valencià és només una variant regional de la catalanitat. Els valencians, que en la seva majoria es senten molt espanyol, no tenen cap simpatia pels nacionalistes catalans. I per aquesta raó el Sr. Sanchis vol imposar a València com a opció de salvació un Tripartit. Com a València no hi ha CiU, llavors cal agafar-se la segona marca del consens nacional català: el Tripartit.

Sortosament pels valencians, les idees del Sr. Sanchis no tenen cap predicament més enllà de l'Ebre. Els valencians no necessiten que un diari subvencionat per la Generalitat del Tripartit els digui que tenen que fer o deixar de fer. El Sr. Sanchis té dret a renunciar a la seva identitat espanyola - que la té per mandat legal- o valenciana - que la té per naixement- a favor de la pàtria imaginaria que vol construir de Salses a Guardamar.  

Llegint a Sanchis podem entendre per què el PP guanyarà per majoria absoluta a la comunitat autònoma de València i per què CiU tornarà a perdre a Catalunya, fins i tot les seves darreres places fortes, quedant cada vegada més en evidència que el futur de la dreta catalana no pot segur passant per la colla de talibans que envolten al Sr. Artur Mas, amb els que el Sr. Sanchis té clares afinitats.

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?