dimecres, d’octubre 25, 2006

 

Zapatero punxa al Parlament Europeu

Zapatero punxa al Parlament Europeu

Com era previsible, Zapatero ha aconseguit menys vots en favor de la seva proposta de negociació amb els terrorist es de ETA que els que representa la majoria d' esquerres al Parlament europeu. No ha aconseguit la majoria dels vots favorabl es de la Cambra, atès que la suma d'abstencions i vots en contra superen als vots favorabl es. 10 vots de diferència en una resolució que molts socialist es i liberals francesos veien com un greu risc per la integritat territorial de la nació franc esa, amenaçada pel projecte terrorista de construir un Estat independent que integri tant el País Basc nord com Navarra.

Zapatero volia convertir el Parlament europeu en una cambra d'aclamació de les seves es tratègies de rendició condicional enfront dels terroristes . Però el tret li ha sortit per la culata. 311 diputats han votat en contra i 24 s'han abstingut. Només 321 han donat suport a la voluntat socialista de des mantellar –amb el suport dels nacionalistes catalans i bascos i dels comunistes - l'actual marc constitucional per donar als terroristes el que han volgut aconseguir durant tants anys amb la seva violència criminal.

Tenim el Parlament europeu tant dividit com es taven les Corts Generals. A aques t preu, Zapatero ha aconseguit –com a mostra de submissió davant els terroristes- internacionalitzar i convertir en conflicte polític el que només és un problema de defensa de l es institucions democràtiques. Ha trencat d'aquesta manera amb les conviccions defensades sense fissures per tots els presidents democràtics es panyols que li han precedit.

Per la seva banda, els etarres segueixen preparant-se per tornar a matar –han robat centenars de pistol es a França- . Zapatero i els seus socis miren en altra direcció. Per ells, els dolents no són els terrorist es, sinó els jutges que, malgrat l es pressions polítiques i l'actuació immoral de la Fiscalia General de l'Estat, encara tenen el valor de gosar considerar que la justícia no pot subordinar-se als interes sos de Zapatero.

Zapatero ha tingut una victòria pírrica i els únics que surten contents són els terrorist es. Tots volem acabar amb els terroristes, però uns volem acabar amb els terrorist es derrotant-los i altres volen pagar el preu que els terrorist es han perseguit amb els seus crims.

laveudecatalunya@gmail.com


 

El vot útil contra ERC

 

 

El vot útil contra ERC

 

 

Ja voldrien els grans que aquest es eleccions fossin unes pr esidencials a l'americana o a la francesa. No ho són. I tant com Mas com Montilla no tenen cap possibilitat d'arribar o apropar-se a la xifra màgica de 68 escons, sense comptar amb la contribució d'altres partits.

 

El PP ha dit amb fermesa que cada vot que rebi anirà dirigit a expulsar a ERC del Govern de la Generalitat i a enviar cap a l'oblit l es disbauxes del Tripartit. ERC ha dit que si el Tripartit suma apostarà pels socialist es. Atès que CiU no tanca les port es a fer Conseller Primer a Carod Rovira, és evident que el vot útil contra el Tripartit i contra ERC és el PP. Només el PP ofereix una garantia clara –sense nec essitat d'anar al notari- de fer "tabula  rasa" del serial dels tr es tenors progressistes (Carod / Maragall / Saura).

 

Quan més s'apropi el PP als escons que obtindrà ERC –sigui perquè ERC baixi més o perquè el PP pugi- més s'enfortirà la possibilitat d'enviar a Carod i als seus xiquets al d escans de l'Oposició.

 

Altres partits no nacionalist es –sense cap possibilitat d'obtenir representació parlamentària- no només són un vot t estimonial, sinó que, a més a més, poden reforçar les possibilitats de que Carod i ERC es mantinguin al Govern de la Generalitat.

 

laveudecatalunya@gmal.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?