diumenge, de gener 21, 2007

 

El cordó sanitari (para el martes)

El cordó sanitari

 

Al final les coses surten a la llum tal com són. Els nacionalistes i els comunistes es posen al servei de ZP per intentar impedir que els ciutadans espanyols sàpiguen que el seu Govern no vol derrotar a ETA ni vol defensar amb les armes de l'Estat de Dret el que creu la majoria d'espanyols. Té lògica que els que no creuen que Espanya sigui una nació i les restes del comunisme, reconvertits en sindicat de defensa dels immigrants il·legals, posin al servei de ZP els seus escons al Congrés i al Senat per mantenir al primer president de Govern d'Espanya que no creu ni en la seva nació ni esta disposat a fer el que cal fer per derrotar als terroristes.

 

El cordó sanitari no evitarà que el PP pugui presentar les seves alternatives en contra d'ETA. Però permetrà que els socialistes puguin evitar el debat públic, aplicant sense més raons la lògica de la majoria parlamentària contra el PP. Una majoria nascuda, no ho oblidem, dels esdeveniments singulars de l'11 M, que varen posar la governabilitat d'Espanya en mans d'una amanida política que només lliga pel seu rebuig a la mateixa idea que Espanya és una nació. En el cas dels nacionalistes, perquè la seva nació és altra; en el cas dels comunistes, perquè la seva nació és el somni utòpic post capitalista; en el cas de ZP perquè vol destruir la transició democràtica per tornar als vells camins del radicalisme republicà que ens va portar a la guerra civil.

 

L'estratègia funciona perquè la majoria dels socialistes, inclosos els que creuen que Espanya és una nació, posen la lleialtat envers el seu partit per damunt de la lleialtat al seu país. ZP governa amb ma de ferro el Partit Socialista perquè els socialistes creuen que qualsevol moviment contra el seu liderat només pot afavorir al PP. Potser és hora de trencar aquesta lògica i oferir als socialistes que no veuen amb simpatia els errors de ZP una alternativa que no passi només per la derrota socialista i per la victòria del PP. I aquesta alternativa només pot passar per canviar la lògica de la competició política entre el PP i el PSOE, treien als nacionalistes la seva força sobredimensionada com a "kings makers". Potser és hora que els dos grans partits nacionals pactin –amb o sense gran coalició- unes regles del joc –no necessàriament canviant la llei electoral- de tal manera que, guanyi qui guanyi, cap dels dos grans partits pugui servir-se dels nacionalistes per fer polítiques d'Estat en contra de l'altre gran partit.

 

laveudecatalunya@gmail.com


 

Saura protegeix als sense papers

Saura protegeix als sense papers

 

Uns immigrants sense papers assalten l'habitatge d'un ciutadà espanyol a Barcelona i els mossos d'esquadra no gosen demanar papers als violadors de la propietat aliena, no fos que tinguessin que posar-los a disposició de l'Estat per la seva expulsió. Ni en una situació límit, com és l'assalt d'un habitatge, els policies a les ordres del Conseller Saura pensen fer res que pugui posar en qüestió el dogma de les esquerres que les fronteres han de ser obertes i que, encara que sigui per la via dels fets, cal permetre que qualsevol que vulgui pugui venir a casa nostra, instal·lar-se i fruir dels avantatges –i no sempre dels deures- de viure en una societat avançada.

 

Tothom està parlant de la complexitat processal de fer fora a uns ocupants il·legals, si no se'ls agafa en el mateix moment de l'assalt o en les 24 hores posteriors. Això és cert, però existia una solució molt fàcil en aquest cas particular: que els policies haguessin demanat papers als okupes. O aquests haguessin fugit o els podrien haver detingut per raó de la seva condició d'immigrants il·legals.

 

El conseller Saura vol tenir bon rotllo amb els il·legals, perquè aspira a que rebin papers i puguin votar en un futur a IC, I en això compta amb el suport dels seus socis –ERC i PSC- que necessiten manipular políticament el cens electoral per poder compensar l'allunyament de les classes mitjanes que no viuen del pressupost, així com el creixent descontent de bona part de les classes populars nacionals –tant a Catalunya com al conjunt d'Espanya- per l'entrada incontrolada de sense papers.

 

La incapacitat dels mossos d'esquadra per detenir a un okupa sense papers no és un error, sinó la demostració que les esquerres volen canviar la demografia electoral del nostre país.

 

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?