dimecres, d’agost 02, 2006

 

Sense collons.

L'ocupació de les pistes de l'aeroport del Prat és un exemple més de la incapacitat dels progres per mantenir l'ordre públic quan cal repartir llenya. La seva constitució mental els impedeix aplicar les mesures dràstiques que cal adoptar quan una minoria violenta agredeix els drets i llibertats de la majoria. Tenen por de convertir-se en repressors i actuen amb la prudència exagerada dels qui es preocupen més per quedar com progressistes que no defensar-nos amb el monopoli de la força de l'Estat contra els violents.

Les coses no passen per casualitat. Els progres toleren la violència de baixa intensitat quan la fan els grups d'extrema esquerra, no actuen amb fermesa contra els okupes, miren en altra direcció enfront del problema creixent de la immigració il·legal –particularment pel que fa als menors sense papers, que fan de la petita delinqüència el seu "modus vivendi"-. La exaltació del diàleg com valor suprem fa que els progres siguin incapaços de comprendre que a vegades el que toca no és parlar sinó actuar.

Diu el ministre "in pectore" i actual delegat del Govern a Catalunya, el Sr. Joan Rangel, que no varen actuar perquè hi havia molts riscos i perquè la repressió hagués provocat l'allargament del conflicte. Fals. La Guàrdia Civil desallotja les pistes sense complicacions. Hi haurien hagut ferits?. Segur, però la prioritat de les autoritats no és preocupar-se per la salut dels violents sinó fer complir les lleis, que per això paguem els nostres impostos. I pel que fa al risc d'aturada del serveis?. En aquest cas es podrien aplicar els serveis mínims necessaris per garantir els drets dels ciutadans. I si els serveis no es complien, hi havia recursos per substituir als vaguistes, en el cas que no complissin aquests serveis mínims, sense perjudici de les posteriors conseqüències penals i laborals del seu comportament.

Però per fer això calen collons. I els nostres progressistes de saló només tenen el famós "talante".

Com a reflexió final comentar que el conflicte hagués pogut passar amb independència de qui gestionés l'aeroport del Prat. Pensar que si l'aeroport hagués estat administrat per la Generalitat o per la Cambra de Comerç no s'hagués provocat aquest incident és fer volar coloms. La Generalitat no volia que Iberia tingués els serveis de Handling. Si el concurs ho hagués fet la Generalitat el resultat hauria estat el mateix: Iberia hagués perdut el concurs i els violents haguessin ocupat les pistes. I estaríem igual o pitjor. Perquè els progressistes del Bipartit encara són més tous i més acomplexats a l'hora de repartir llenya.

laveudecatalunya@gmail.com

This page is powered by Blogger. Isn't yours?