dijous, d’abril 26, 2007

 

La meva valoració del debat de candidats

La meva valoració del debat de candidats

En un debat a cinc no hi ha vencedors, com passa en un debat a dos o - fins i tot - a tres. Però poden haver perdedors. Els socialistes tenien molta por a un debat on el PP entrés fort amb els missatges de la immigració il·legal, de la inseguretat o de la manca de civisme. Solució. Ficar en un mateix sac o bloc electoral, tots aquests temes que no els agraden i on el PP està fort, amb les polítiques socials. Una operació dissenyada pels especialistes en manipulació del PSC per intentar tapar dos dels tres temes principals de preocupació dels ciutadans de Barcelona.

No ha van aconseguir. Però estic segur que en les properes setmanes veurem com els socialistes intenten que es parli de tot menys d'immigració il·legal i d'inseguretat.

Pel que fa als participants, crec que els millors són els que varen dirigir-se als seus votants amb un missatge contundent i fàcil d'entendre: Mayol i Fernández. El candidat d'ERC va ser tot un desastre. Anava vestit de figurí, amb unes muscleres de Terminator, però sense la resta del cos de l'actor austriac. El resultat era una mica curiós, en forma de piràmide invertida i amb uns colors molt brillants a la camisa, que no eren gens apropiats per un plató de televisió. A més a més va parlar com si estigués a una conferència i no a un debat de televisió, amb paraules i frases incomprensibles. Hagués estat molt més fàcil dir amb claredat: "soc independentista". Només va tenir un cert punt positiu quan va dir que volia posar l'AVE pel carrer Aragó - cosa que contradiu tot el que ha dit fins avui, sobre la necessitat de deixar aquest debat suspès fins les eleccions -.

Trias va començar bé, però estar més 1 hora de peu dret i sota els llums potser és excessiu per una persona de la seva edat. Hereu va fer un bon paper, si fos el candidat a alcalde d'un poble de la Catalunya Interior. Per alcalde de Barcelona va quedar molt curt. No va dir més que frases sense contingut i amb un to molt baix. És possible que s'estigui reservant pel proper debat electoral, però també és possible que sigui així: gris i superficial. Res a veure amb l'estil dels anteriors alcaldes socialistes de Barcelona.

Per mi Mayol y Fernández foren els que millor varen posar els seus missatges en el debat, tenint molt clar que cada candidat ha de parlar als seus o als votants que poden ser seus, no a tots els possibles electors. Ni el PP ni IC comparteixen espais polítics, però varen fer servir el mateix manual d'estil: sense complexos i amb paraules normals.

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?