dijous, de novembre 02, 2006

 

Si Mas es queda sense cadira

Si Mas es queda sense cadira

 

Si Montilla no fa cas a Zapatero o si Zapatero ha enganyat al Mas –hipòtesi que no podem descartar- les conseqüències poden ser devastadores per CiU. Han gastat el que tenien i el que no tenien en un esforç de titans per recuperar els vots que havien perdut abans del 2003 en favor de l'abstenció i d'ERC. És evident que, atesa la baixada de vots d'ERC i el baix increment de CiU, aquests objectius estratègics no s'han assolit. Si els votants que han abandonat a ERC s'haguessin dirigit cap a CiU ara la situació podria ser molt diferent. Però aquest no ha estat el cas. CiU no ha aconseguit recuperar la confiança dels votants perduts per ERC.

 

Ara CiU es troba en mans dels socialistes. Ahir comentava que la clau podia estar en mans de Zapatero. Tanmateix, podria donar-se el cas que Zapatero hagués enganyat a Mas. En aquest cas, tindrem Tripartit bis. CiU podrà dir el que vulgui. Però les regles són les que són. Poden fer el numeret que vulguin, però si ZP els traeix, els tocarà passar quatre anys en la dura i p... oposició. I això té efectes sobre les seves economies i logístiques partidistes.
 
El PP de Catalunya sempre ha viscut en una situació d'economia de subsistència i per tant està més preparat pels temps durs. En canvi, CiU només sap funcionar amb l'oli i la sal del poder. Sense poder no tindran ni oli ni sal per mantenir les glòries del passat. Això vol dir, que vindran temps de dificultats i retallades, de despeses i caps. I l'experiència històrica ens demostra que això acostuma a ser l'inici del cercle viciós segons el qual "a perro flaco todo son pulgas".

 

 

 

laveudecatalunya@gmail.com

 

 


This page is powered by Blogger. Isn't yours?