dimecres, de març 21, 2007

 

Antecedents del cas Bolaño.

Antecedents del cas Bolaño.

 

La opinió pública catalana sembla desconcertada per la denúncia que ha fet La Vanguàrdia de que el cap de premsa del president de la Generalitat, Antonio Bolaño, havia emès amenaces contra el periodista Jordi Barbeta i contra el mateix diari. Ara CiU s'ha posat les piles i s'ha afegir a les crítiques del PP. Els socialistes han tancat files –amb la complicitat dels seus socis- .

 

Potser és hora de recordar algunes dades prèvies. El Sr. Bolaño té antecedents d'agressió verbal a crítics al seus cap polític. Fou denunciat en el seu dia per anomenar "panda de fachas t neonazis", "fascista de mierda" o "subnormal" a persones que enviaven correus electrònics queixant-se dels atacs del llavors Ministre Montilla contra la COPE. Va arribar a dir, en resposta a un d'aquests correus: "hablas de tu puta madre, cerdo hijo de puta".

 

La informació sobre aquests incidents es pot trobar a www.hazteoir.org. Els responsables de Hazteoir varen escriure: "La autenticidad del email de respuesta ya ha sido comprobada por el Equipo Técnico de HazteOir.org, gracias al email del remitente -el correo oficial de Antonio Bolaño como jefe de comunicación del Ministerio de Industria- y también gracias al IP del mensaje, una dirección oficial registrada a nombre del Ministerio de Ciencia y Tecnología."

 

Certament, seria injust presentar al Sr. Bolaño com una excepció. Arreu de Catalunya i al conjunt d'Espanya, sempre hi ha hagut persones que han perdut el sentit de la mesura, portats per la passió política. La hibris –malaltia mental de la que ja parlaven els antics grecs- no coneix fronteres polítiques. Per això mateix, quan un cas com aquest es descobreix no hauria de ser objecte de confrontació política. Totes les persones responsables, tant de la majoria com de l'oposició, haurien de coincidir, en aplicar mesures profilàctiques davant d'uns comportaments que demostren un menyspreu per la llibertat de premsa.

 

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?