dimarts, de juny 06, 2006

 

Senegal ens aixeca la camisa.

 

Ens varen dir que el Senegal havia acceptat el retorn dels immigrants il·legals. I com el govern socialista sempre diu la veritat ens ho varen creure. Poques hores després i només 99 immigrants il·legals retornats, el govern del Senegal ha dit que suspenia l'acord.

 

El Govern del Senegal ha suspès els pactes davant del que considera són humiliants condicions en que es produeix la repatriació. Resulta que els repatriats pensaven que anaven a la península i es queixaven que havien estat traïts.   A més a més les autoritats del Senegal es queixen per les condicions de seguretat que es varen imposar per evitar una situació de risc en l'avió, que podria provocar-se en cas que els repatriats s'haguessin revoltat.

 

El govern de Dakar ens està prenent el pel.  Es queixa d'uns suposats maltractaments rebuts durant la repatriació i denúncia que no s'ha respectat la "legislació internacional". Però com dimonis pensen que es poden repatriar als immigrants il·legals? Amb bones paraules i roba nova.

 

Els immigrants il·legals volen ser portats a la península perquè saben que només tindran que estar 40 dies en retenció. Després seran alliberats i podran viure a casa nostra, sense papers, però amb tots els drets a la sanitat, a l'educació, als serveis socials... No és una vida fàcil ni de bon tros, però infinitament millor que la que han deixat al Senegal.

 

El problema és que aplicant aquest sentit humanitari ens estem carregant amb una onada insostenible de persones que fugen de la misèria. Cal polítiques de desenvolupament, però no podem esperar a que la situació millori a l'Àfrica subsahariana.

 

Espanya no es pot permetre seguir per aquest camí. Per la senzilla raó que ens menjarem el nostre Estat del Benestar per atendre les necessitats dels immigrants il·legals.

 

Potser ha arribat l'hora de que la Unió Europea i la OTAN assumeixin les seves responsabilitats. Canàries és una frontera d'Europa occidental. Si no aturem la invasió amb fermesa aquest problema ens explotarà a les mans.

 

El Govern del Senegal es mostra molt valent amb Espanya i amb un govern socialista que pinta poc o res en la política internacional. Però molt probablement tindria altra actitud si s'hagués d'enfrontar a la Unió Europea o a la OTAN.

 

laveudecatalunya@gmail.com




This page is powered by Blogger. Isn't yours?