dimarts, de maig 08, 2007

 

Re: ETA torna als ajuntaments democràtics.

 

 

Són tots els extremismes iguals?

 

Una curiositat que sempre m'ha sorprès. Els comentaristes polític progres veuen legítim que els socialistes pactin amb les forces extremistes d'esquerra: cas dels comunistes, transformats o no, o dels independentistes.   A França o a Itàlia, no veuen cap problema en sumar tots els vots a l'esquerra dels socialistes per frenar a les dretes.

 

En canvi, les dretes no poden fer la mateixa operació en sentit oposat. Si un partit conservador pacta amb un partit d'extrema dreta, això és contrari a la democràcia. Els extremistes de dretes són més perillosos per la democràcia que els extremistes d'esquerres, sostenen els progres. De la mateixa manera, que defensen que les dictadures d'esquerres són més positives; raó per la qual no tenen complexes en condemnar els dictadors conservadors, en tant que miren en altra direcció quan no fan genuflexions enfront de personatges com Castro o Chavez.

 

Ara aquestes hipocresies es reprodueixen amb l'arquebisbe de Pamplona, Fernando Sebastián. Ha dit que hi ha partits confessionals i que els catòlics poden votar aquests partits de forma legítima, des del punt de vista moral. El que no suposa dir que sigui legítim votar a un partit no confessional, cas del Partit Popular. El que diu el prelat navarrès és que la decisió - que només pot adoptar cada votant exercint la seva llibertat política- no pot excloure "a priori" cap opció que pugui ser compatible amb els principis catòlics, menys encara quan hi ha partits que es proclamen confessionals. Però això no vol dir demanar el vot per aquests partits, com pretenen els propagandistes progres.

 

Resulta sorprenent que els progres protestin per aquestes paraules de l'arquebisbe de Pamplona i no diguin res pel que fa al retorn d'ETA-BATASUNA a molts ajuntaments del País Basc i Navarra.

 

laveudecatalunya@gmail.com

 

 


This page is powered by Blogger. Isn't yours?