dissabte, d’abril 07, 2007

 

Insultar la Setmana Santa (jueves)

Insultar la Setmana Santa

 

Oriol Bartomeus, un analista polític que ha treballat en diferents institucions controlades pel PSC i que té diferents estudis, molt recomanables, sobre la competència electoral a Catalunya, ha afirmat que la Setmana Santa catòlica és quelcom aliè a una societat moderna.

 

L'intel·lectual orgànic progre diu a les planes del diari Avui: "La Setmana Santa, amb les seves processons de cristos ensangonats i verges ploroses, és per a alguns la prova que Espanya segueix sent un país ancorat en el passat, més proper als temps de la Contrareforma que als de la Il·lustració".

 

El bon xiquet insulta els sentiments religiosos dels catòlics en la confiança que cap fiscal o jutge aplicarà el Codi Penal, malgrat que hagi un article que digui: "Artículo 525.1 del Código Penal: «Incurrirán en la pena de multa de ocho a doce meses los que, para ofender los sentimientos de los miembros de una confesión religiosa, hagan públicamente, de palabra, por escrito o mediante cualquier tipo de documento, escarnio de sus dogmas, creencias, ritos o ceremonias, o vejen, también públicamente, a quienes los profesan o practican». Bartomeus sap que aquest article no s'aplica mai. La trampa legal es troba en que els tribunals limiten aquesta protecció legal als sentiments religiosos als atacs que es fan amb voluntat d'ofendre; això suposa que els autors dels insults poden evitar-se qualsevol complicació fent una declaració on afirmin que no tenien intenció d'insultar. Com si l'insult fos una qüestió subjectiva!.

 

El més curiós es que el bon Oriol Bartomeus –que com he dit abans té relacions privilegiades amb els socialistes catalans, als que dóna classes de direcció de campanyes electorals- no diu res de les processons islàmiques –xiites- a Barcelona, com no diu res de les pràctiques contràries a la dignitat de les dones que tenen –a la nostra ciutat i a tot el món- els musulmans que consideren que les seves esposes i filles no són persones adultes, amb tots els drets i deures com qualsevol ciutadà. Bartomeus només parla dels catòlics, no només perquè en el fons l'odi progre sempre es dirigeix cap a l'església catòlica –al menys des de l'Il·lustració al segle XVIII-, sinó perquè els musulmans radicals, a diferència dels cristians, quan són insultats no tiren del Codi Penal o més sovint de la caritat i el perdó, sinó del ganivet, de la pistola i dels explosius. I aquests progres poden creure en la Raó, però creuen més en la prudència.

 

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?