dijous, de setembre 21, 2006

 

40 dies i al carrer

40 dies i al carrer

La legislació espanyola en matèria d'immigració només permet retenir als il·legals 40 di es als centres habilitats per aquesta funció. Des prés se'ls ha de deixar lliures; sense papers, però lliures i amb tots els drets sanitaris, educatius i socials que la nostra generositat els ofereix. Els bons progr essistes demanen que en tant no siguin repatriats rebin permisos temporals de treball. Això –sumat a la figura de la regularització "por arráigo" equival a acceptar que tard o d'hora aqu estes persones acabaran per aconseguir la seva legalització. I això equival a obrir l es fronteres a la immigració il·legal sense límits, a més d'afavorir l'explotació d'aques tes persones.

Els països intel·ligent disposen de mecanismes legals per retenir als il·legals tot el temps que calgui. Els serveis de control de fronter es als Estats Units, per posar un exemple, poden retenir a aquestes person es –i als sol·licitants d'asil- per mesos i si cal per anys, fins la seva expulsió o fins que un jutge determina si procedeix donar dret d'asil. A Espanya com som més ll estos que la resta del món occidental, obrim les portes als 40 dies, sense fer cap control sobre els riscos de seguretat o sanitaris que poden comportar aquest es persones.

El Tribunal Constitucional va considerar que una retenció dels il·legals per més de 40 dies no era constitucional, donat que l'entrada il·legal a Espanya és una falta administrativa. Això és un dels problem es de fons que expliquen perquè ens hem convertit en un oasi per la immigració il·legal. Potser ha arribat el moment de començar a plantejar-nos reforma la Constitució per permetre una retenció superior dels il·legals o, en el seu defecte, considerar l'entrada o r esidència il·legal en Espanya com un delicte. I no com un delicte menor o una falta, sinó com un delicte greu. Llavors podríem retenir als il·legals tot el temps que calgués, fins la seva expulsió. Com és obvi, això costaria molts diners. Però ens estem jugant la seguretat del país.

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?