dilluns, de juny 19, 2006

 

Sense govern fins gener

Sense govern fins gener

 

Catalunya s'ha despertat amb un Estatut nou –que ja veurem com quedarà després de passar pel Tribunal Constitucional- i amb un Govern ofegat i sense majoria. Aquest dijous i divendres el Govern de Maragall descobrirà al Parlament de Catalunya que no té majoria i que no pot confiar de forma indefinida en la bona voluntat de CiU. Aquests bons progressistes de saló passaran en pocs dies de la seva victòria pírrica al referèndum a la cruel i dura realitat de no disposar dels vots necessaris per governar.

 

Deixant de banda qui serà o no serà el candidat socialista, el fet és que fins que no hi hagi eleccions no hi haurà majoria al Parlament. Fins que no hi hagi eleccions no hi haurà govern que estigui en condicions de fer les funcions mínimes que li corresponen al poder executiu en una democràcia parlamentària. I el que és pitjor, atès que els pressupostos de l'any vinent s'acostumem es comencen a preparar a l'estiu, el fet de no tenir govern i de trobar-nos a una situació de provisionalitat, encara fa més difícil plantejar-se escenaris de futur.

 

És molt probable que al final no tinguem govern de nou –no l'actual govern en funcions- fins el gener del 2007. Calculeu quan seran les eleccions –finals d'octubre o principis de novembre- . Fins llavors es mantindrà l'agonia del govern Maragall. Després anirem a eleccions. Si tenim en compte els terminis de la constitució del nou Parlament i de la investidura, ens fiquem en mig de les vacances del Nadal. O sigui que fins començaments del gener, en la pràctica Catalunya estarà amb un nou Estatut i sense govern.

 

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?