dilluns, d’octubre 09, 2006

 

Carta al lector Nil

Carta al lector Nil

És molt agradable tenir lectors que et des afien amb arguments, amb reflexions fetes des del respecte, sense recorre a l'insult com fan altres . Donat la llibertat també és llibertat no pressuposa ni educació ni intel·ligència, hem d'acceptar l es seves formes més barroeres com a part inevitable del diàleg obert amb els lectors. Per això mateix, trobo molt gratificant que la discrepància es porti amb elegància, com fa el lector que signa amb el pseudònim de Nil.

Diu Nil que votar al PP és votar al Tripartit i que al PP li convé la victòria del Tripartit. Al PP li inter essa i molt la derrota del Tripartit, no només perquè el Tripartit ha estat un d esastre per Catalunya sinó perquè la derrota del Tripartit és també una derrota per Zapatero. Això serà només si el Tripartit no només perd l es eleccions. Per derrotar a Zapatero la derrota del Tripartit ha de ser completa. Cal que el Tripartit sigui derrotat i que els partits del Tripartit no tinguin participació en el proper govern de la Generalitat. I això, CiU no ho pot garantir per si mateixa. Per tancar per sempre el que ha estat el Tripartit, CiU necessita al PP. Altra cosa és determinar si CiU vol tancar el Tripartit o només posar-se en el lloc dels socialist es, mantenint a ERC com a geni maligne en una coalició nacionalista.

És possible que els dirigents de CiU comparteixin amb ERC el seu projecte de construcció nacional. Però dubto que la majoria dels votants de CiU –inclosos els més nacionalist es- estiguin propers als plantejaments radicals d'ERC en l es matèries principals que defineixen l es polítiques públiqu es d'un govern. Amb la llengua, la identitat i la suposada nació catalana podem fer política d'aparador, però no donem res posta a les polítiques d'esquerres que el Tripartit ha promogut. Per exemple, ERC s'ha posicionat en contra de la llibertat d'educació i en favor d'un laïcisme molt radical.

CiU no pot ser per si mateixa alternativa al Tripartit, perquè ni té la força suficient ni té la voluntat de tancar l es portes a donar vida als partits que han protagonitzats aqu ests tres anys de disbauxa i de d esgovern. En lloc de obsessionar-se en atacar al PP i negar-li el pa i la sal, el que hauria de fer CiU és donar arguments als votants que li varen abandonar al 2003 en favor de l'abstenció o d'ERC. I aqu ests votants no tornaran a CiU perquè CiU faci la pilota a ERC o ataqui al PP. Tornaran a CiU si arriben a la conclusió que ERC no és un partit fiable per governar Catalunya, com ho ha demostrat en aqu ests tres anys.

Pel que fa a la teoria que al PP li interes sa que governi el Tripartit crec que hi ha una confusió. Al PP li interessa la derrota del Tripartit, però cas de guanyar aqu est fet li seria menys perjudicial que a CiU. Si el Tripartit treu 68 això vol dir que CiU ha fracassat i que l es dèries talibanes dels nois de bona família que envolten a Artur Mas han arribat a un punt sense retorn.

laveudecatalunya@gmail.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?