dilluns, d’agost 28, 2006

 

Com podem controlar als il·legals

Com podem controlar als il·legals

Controlar la immigració il·legal és possible i no requereix un excessiu esforç d'imaginació. Tenim les eines, només ens manca la voluntat política per fer el que cal fer.

Necessitem immigrants a tots els països europeus. D'acord. Però això no vol dir que tinguem que acceptar qualsevol immigrant que entri il·legalment. Tampoc vol dir que la única immigració possible sigui la immigració indefinida. A més de seleccionar als immigrants en origen –amb quotes per tenir en compte la compatibilitat cultural dels immigrants a les nostres societats- , podem acceptar de forma temporal immigrants que treballin per un temps, sense que això signifiqui que hagin d'accedir necessàriament a la nacionalitat espanyola.

Els il·legals venen per les fronteres terrestres i pels aeroports. Una majoria arriben a visats turístics. La primera mesura de protecció seria establir quotes de visats turístics als països d'on procedeixen els immigrants il·legals, imposant avals de confiança que es perdrien en el cas que el turista es convertís en immigrant il·legal.

Per completar aquesta mesura, a més caldria convertir en delicte la immigració il·legal. Això ens permetria aplicar mesures de retenció –en centres especials- per tot el temps necessari per expulsar als il·legals. A més, s'haurien d'adoptar totes les mesures legals i administratives necessàries per donar ple accés a les forces i cossos de seguretat als padrons municipals, a fi de localitzar als il·legals. I els ajuntaments i les comunitats autònomes haurien de denunciar a l'Estat als il·legals en quan fossin localitzats.

Pel que fa als països d'origen, la Unió Europa disposa dels mecanismes diplomàtics i econòmics necessaris per forçar-los a assumir les seves responsabilitats internacionals. Si no acceptem el retorn dels il·legals, haurien de ser sancionats amb un embargament total i amb el trencament de relacions diplomàtiques.

Necessitem immigració, però no qualsevol immigració. Les coses es poden fer millor. Però hi ha interessos polítics i econòmics que aposten per obrir les fronteres per la via dels fets. És evident que mentre els socialistes governin el problema no tindrà cap solució.

laveudecatalunya@gmail.com


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?