dimarts, d’agost 01, 2006

 

Les paraules d’Aznar

Les paraules d'Aznar

La premsa del regim afirma com un sol home que Aznar ha demanat que la OTAN bombardegi el Líban. Però Aznar no va dir mai això. Va dir que si Israel fos membre de la OTAN, en les actuals circumstàncies, seria justificable l'aplicació de les previsions de la Carta del Atlàntic Nord i l'aplicació de les mesures militars necessàries per derrotar als terroristes i garantir la seguretat de les fronteres.

Imaginem que Espanya fos víctima d'uns atacs terroristes des del territori d'un Estat sobirà, amb el consentiment –encara que passiu- del govern d'aquest Estat. És evident que Espanya tindria legitimitat –d'acord amb el dret internacional- per utilitzar la força militar per defensar-se i que podria demanar auxili als seus aliats de la OTAN.

Cal tenir en compte que les operacions militars israelianes són molt menys dures que les protagonitzades per l'exercit turc a les seves fronteres al Kurdistan. I no deixa de ser curiós que els mateixos que surten al carrer per condemnar a Israel, siguin els defensors de l'entrada de Turquia a la Unió Europea.

El cas de Zapatero és paradigmàtic d'aquest progressisme de disseny: menysprea a Israel per les víctimes civils de les seves operacions militars al Líban, alhora que s'abraça amb Turquia.

Però la premsa del règim no diu res d'aquestes contradiccions. Perquè forma part d'un bloc hegemònic que té com a objectiu estratègic adormir als espanyols amb la beateria bobalicona del "buenismo".


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?