dimarts, d’agost 08, 2006

 

Manifestació d’assassins a Sant Sebastià

Manifestació d'assassins a Sant Sebastià

Tothom sap que Batasuna convoca una manifestació aquest diumenge. Ho han dit els propis portaveus de Batasuna (el dirigent navarrès de Batasuna, Fernando Barrena). No és cap secret. És un acte públic d'una organització il·legal. I semblaria lògic pensar que les organitzacions il·legals no poden fer actes públics. Doncs potser si que poden, si els responsables de garantir l'ordre públic –el govern basc i el govern de l'Estat- decideixen que malgrat el que diu Batasuna, aquesta manifestació no és una manifestació de Batasuna perquè qui convoca no és Batasuna sinó un particular que no té res a veure amb Batasuna.

Curiosament el Govern basc no dóna cap informació sobre qui és el sol·licitant desconegut. Fa un any, en les mateixes condicions, el Govern basc va decidir prohibir el que ara permet. Quina norma jurídica ha canviat per convertir el que fa un any era legal en una restricció il·legítima d'un "dret fonamental com el de manifestació".

La hipocresia arriba al punt de recordar als pro terroristes que no poden utilitzar pancartes o cridar eslògans que suposin una amenaça o una intimidació per a institucions, partits o persones que els representen. Els recorden que no poden enaltir ETA i que no poden exhibir símbols d'organitzacions i partits il·legals. Tothom sap que tot això passarà. I llavors, els mateixos que diuen que no es poden fer aquestes coses, evitaran dissoldre la manifestació –que s'haurà convertit en una manifestació il·legal- amb l'excusa d'evitar mals majors. Que és l'excusa progressista per definició.

Com és natural el Govern i la Fiscalia General del Govern –perquè de l'Estat fa temps que no ho és- mirarà en altra direcció. No s'atreveixen a canviar les lleis, perquè –en el fons- no confien en que les negociacions amb ETA arribin a bon port. Però tampoc s'atreveixen a fer complir les lleis –per donar peixet als assassins que, per ara, no assassinen- . Entre la covardia i la prevaricació el Govern confia en que la jugada li surti bé.

Juguen amb foc. Perquè tard o d'hora tindran que donar comptes dels seus actes il·legals davant dels tribunals de justícia. I el dia –que arribarà tard o d'hora- que no tinguin majoria a les Corts Generals –incloc als nacionalistes i als comunistes en aquesta majoria- hauran de donar moltes explicacions i assumir les responsabilitats per aquestes violacions conscients de l'Estat de Dret.

laveudecatalunya@gmail.com


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?