dissabte, d’agost 12, 2006

 

Rubalcaba ha mentit

Rubalcaba ha mentit

El ministre Rubalcaba va dir a la seva compareixença al Congrés de Diputats per explica perquè no varen dissoldre per la força als amotinats del Prat. Va dir que la intervenció policial hauria comportat el tancament de l'aeroport durant varis dies. Això és fals, com demostraré en el meu article.

Els amotinats estaven composats per personal d'Iberia. No eren només el personal de transport de maletes. Era tot el personal de terra d'Iberia. Als efectes de la situació de col·lapse de l'aeroport hem de distingir dos grups: Primer) el personal de transport de les maletes; i Segon) el personal de facturació.

Si les forces de seguretat haguessin alliberat les pistes per la força, és possible que el personal d'Iberia no s'hagués incorporat als seus llocs de treball. Però això no implicava necessàriament que l'aeroport del Prat deixés de funcionar. Aquesta és la mentida que va dir Rubalcaba. Només calien adoptar mesures d'emergència.

La primera era utilitzar l'exercit per fer les feines de transport de les maletes i per les operacions de facturació. Les feines de transport de les maletes no requereixen una especial formació, i s'haurien pogut fer amb la supervisió del personal tècnic d'Aena. Pel que fa a la facturació, els mateixos soldats, amb la supervisió dels tècnics d'Aena, podien fer la feina –encara que fos de forma manual i sense utilitzar els ordinadors, que requereixen una formació específica- . No hauria estat una solució òptima. Hi haurien hagut retards i, sense dubte, errors.

Per altra banda, cal advertir que això només hauria afectat als vols d'Iberia. El personal de facturació de la resta de companyies aèries no estava afectat per les actuacions salvatges del personal d'Iberia.

Les raons per no intervenir són altres. El Govern del Bipartit o estava de vacances, o no volia ficar-se amb problemes amb el Govern amic, o pensaven que la crisi podia enfortir les seves reivindicacions de traspàs de la gestió de l'aeroport del Prat. Pel que fa al Govern amic ningú volia ficar-se en problemes –començant pel Delegat del Govern- i sobre tot no volien enfrontar-se amb els seus propis sindicats –UGT i CCOO- que ara demanen disculpes i diuen que la crisi se'ls va escapar de les mans. Una crisi –que segons va descobrir la cadena SER- estava anunciada amb 24 hores d'anticipació a Internet.

El ministre Rubalcaba va ser qui va dir que els espanyols es mereixien un Govern que els digués la veritat. El que no va dir és que per ell veritat és allò que diu que és veritat el Partit Socialista.

laveudecatalunya@gmail.com


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?