dilluns, d’agost 28, 2006

 

Sense tabac, més soroll

Sense tabac, més soroll

Les progressistes polítiques de no permetre fumar als locals d'oci nocturn tindran un efecte gens saludable en poques hores. Com era previsible, la majoria dels locals nocturns no han adaptat les seves instal·lacions. Per dues raons. Perquè consideren que és una bogeria reservar un 30% de l'espai al 70% dels clients que fumen i perquè creuen que, al final, la prohibició serà total, amb el que perdrien totes les inversions fetes per adaptar locals.

El petit detall que els bons progres catalans no han tingut en compte –el PP si on governa- és que portar a les darreres conseqüències aquesta política comporta que els clients surtin a fumar al carrer. Això vol que, amb o sense terrasses, s'incrementarà de forma molt notable la contaminació acústica a les nostres ciutats.

La prudència aconsellava aplica la nova llei amb flexibilitat i afavorint que els fumadors no hagin de sortir al carrer. Per exemple, permetent barreres no físiques entre els diferents espais. A Catalunya han preferit anar per la via dura.

La conseqüència serà que totes les costoses inversions per insonoritzar els locals nocturns deixaran de tenir cap efectivitat, des del moment en que la gent que fuma –el 70% dels clients d'aquests negocis- passaran a fumar –i consumir alcohol- fora dels locals.

D'acord, haurem donat a la minoria no fumadora el privilegi de disposar en exclusivitat dels locals d'oci que no disposin de separacions físiques molt costoses o d'una posició preferent a la minoria que en disposin. Però el preu –que ningú ha tingut en compte- és carregar-se qualsevol política municipal de control del soroll nocturn a les zones d'oci.

Els espanyols –inclosos aquells catalans que afirmen no ser o no sentir-se espanyols- són aficionats en les edats joves a viure la nit. Les normes municipals intentaven restringir la disbauxa a uns horaris i a uns locals tancats. Amb aquestes normes antitabac que s'apliquen més fàcilment a països amb costums menys noctàmbules- la festa tornarà als carrers. I això provocarà conflictes amb la gent que vol dormir. Temps a temps.

laveudecatalunya@gmail.com


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?