dimarts, de setembre 26, 2006

 

CiU no pot pactar amb ERC

CiU no pot pactar amb ERC

Parlis en català o en castellà, ets sentis tant o més o menys català que espanyol o només català o només espanyol... les realitats d'aquest món són les mateixes. Més enllà dels regals de la fortuna, la vida és dura i ningú et regala res. La gent s'esforça per pagar els seus deutes i millorar en la mesura de les seves possibilitats la seva situació i les perspectives pròpies i dels seus. I els problemes reals són poc o gens assimilables a la dialèctica nacional.

El debat sobre la identitat dels catalans ens ofega i ens fa malbaratar recursos i temps que podrien dedicar a afrontar els problemes reals que tenim: immigració il·legal, habitatges cars, hipoteques en alça, baixos rendiments educatius, deslocalització de les nostres empreses industrials. Problemes que no tenen que veure amb l'anomenat "problema nacional", sinó que estan vinculats amb l'hegemonia de la cultura política progressista a Catalunya des de la transició democràtica.

Tu pots ser republicà o monàrquic, independentista o federalista, autonomista o centralista.... i això no ens diu res sobre els assumptes cabdals que preocupen i ocupen a la gent: vols més papers pels il·legals?, vols més especulació urbanística per part dels promotors i dels municipis?, vols més degradació del sistema educatiu per satisfer els interessos gremials dels sindicats de professors?, vols més impostos, vols més despesa pública per atendre als de fora?, vols buidar les presons encara que sigui al preu de treure al carrer a persones perilloses?.

ERC forma part del problema anomenat Tripartit i no pot ser part de la resposta. Perquè les respostes als problemes reals de la gent tenen poc o res que veure amb el que defensen els votants de CiU, que poden ser més o menys nacionalistes, però que volen tornar a les polítiques serioses del passat. I fer polítiques serioses només es pot fer amb partits seriosos.

laveudecatalunya@gmail.com


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?