dimecres, de setembre 06, 2006

 

L’11 de setembre dels no nacionalistes

L'11 de setembre dels no nacionalistes

Per la immensa majoria de catalans –sobre tot a les zones metropolitanes- l'11 de setembre és un dia f estiu que es viu amb normalitat i sense nec essitat de fer cap acte de rebuig o distanciament amb la res ta d'Espanya. Altra cosa és la litúrgia nacionalista, que va dissenyar CiU i que el Tripartit no ha modificat més que en certs aspectes formals. La litúrgia nacionalista és cosa dels polítics, però el país real passa molt de la sobredosi nacional que ens volen imposar amb ocasió de la Diada nacional.

Els nacionalistes consideren que els que som catalans, ens sentim espanyols i volem parlar la nostra llengua castellana amb la mateixa normalitat que la catalana, no som catalans o com a mínim no som bons catalans. ó pels carrers de l es seves ciutats.

Aquests nacionalist es voldrien esborrar del mapa el que ha estat l'evolució històrica de la nostra societat. La realitat és que viuen en un altre món i que només una llei electoral injusta, que prima el vot rural en detriment de la Catalunya metropolitana i avançada, els ha permès dominar la política autonòmica catalana.

Els catalans que no som nacionalistes som el que som i no necessitem, per a ser el que som, obses sionar-nos en la recerca obsessiva del temps perdut. Tampoc neces sitem, per a ser el que som, negar que ser catalans és la nostra forma natural de ser espanyols. Som catalans d es de la normal convivència de llengües, sentiments i creenc es.

L'11 de setembre dels no nacionalistes no és el mateix que el que surt a les televisions. És un 11 de setembre que proclama el nostre dret a ser catalans sense haver de renunciar a emocionar-nos amb les victòries de la selecció espanyola de bàsquet d'Espanya, sense deixar de sentir-nos membr es d'una comunitat històrica que és molt més que un Estat, que és la nostra Nació i un projecte de futur al qual no volem renunciar.

Nosaltres som els veritabl es hereus de l'esperit de Rafael de Casanovas, que va lluitar per no sotmetre'ns a la dictadura de la correcció política del seu temps –l'absolutisme- com nosaltr es lluitem contra els que volem imposar-nos una única forma de ser catalans.

laveudecatalunya@gmail.com


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?