dimarts, d’octubre 03, 2006

 

Els errors de Mas

Els errors de Mas.

A aquest es eleccions es parla més de amb qui governar que de com governar o de quins seran els continguts reals de l'acció de govern. Els partits del Tripartit han estat intel·ligents al situar el debat sobre les coalicions com a cortina de fum per amagar les seves pròpies febleses . CiU ha caigut de quatre potes en l'es tratègia dels seus adversaris. Dedica més temps a afirmar que no pactarà mai amb el PP que no a criticar al Tripartit. I sobre tot, es troben davant d'un parany estratègic del que no saben com sortir: per un costat insisteixen en que cal acabar amb el Tripartit perquè ha estat un desastre –cosa que comparteixo- però d esprés no porten aquesta afirmació a la seva lògica conseqüència, que seria treure als partits del Tripartit del Govern de la Generalitat.

Mas només afirma que amb el PP no pactarà res . Deixant de banda el valor d'aquestes declaracions, vista l'experiència històrica del pragmatisme amb que CiU modifica les sev es postures dogmàtiques segons els vents, i atesa la impossibilitat de treure majoria absoluta, les paraules de Mas impliquen que CiU vol mantenir en el poder a part del Tripartit. I això afebleix –i molt- la credibilitat de l es seves crítiqu es al desastre del Tripartit. No són coherents.

Als membres del Tripartit ja els convé una campanya retòrica, perquè els permet obviar el que han estat aquests tr es anys de govern. Pensen que una baixa participació, malgrat el creixement que pugui tenir CiU, els permetrà sumar els 68 diputats per mantenir la seva coalició. CiU pensa que el seu problema està en recuperar els votants més nacionalistes que varen anar-se cap a l'abstenció o cap a ERC. El que obliden és que entre 2003 i avui hi ha hagut tres anys de d esastres, on ERC ha jugat un paper molt important. La recuperació dels votants perduts cap a l'abstenció o cap ERC no vindrà tan per abandonar el nacionalisme pragmàtic com per pr esentar a ERC com un partit gens fiable com partit de govern.

El drama de CiU és que no poden atacar a fons als seus potencials socis. Encara creuen que ERC està oberta a fer pactes amb ells. I encara creuen que els socialist es catalans obeiran les ordres de Moncloa de deixar governar la llista més votada. Aquest es il·lusions poden caure de forma dura i sense contemplacions si el Tripartit suma 68. Això seria la fi no només de la carrera política de Mas, sinó de la jove guàrdia de talibans que dirigeixen la seva campanya electoral.

laveudecatalunya@gmail.com


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?