dissabte, de novembre 18, 2006

 

CiU sense el PP no guanyarà mai (jueves)

CiU sense el PP no guanyarà mai.

 

 

ERC pot governar amb els socialistes sense exigir que els socialistes de la resta d'Espanya deixin de pensar que Catalunya no és una nació o que Espanya és un Estat plurinacional.  Pot governar amb els socialistes que varen modificar el projecte d'Estatut que va aprovar el Parlament de Catalunya. I poden donar suport al mateix Partit Socialista que a Madrid i a la resta d'Espanya està ple de persones que tenen conviccions nacionals fortament espanyoles. El mateix Partit Socialista on s'han escolat dir coses sobre el nacionalisme català no menys dures que les que s'han dit des del PP.

 

CiU pot afirmar que això és una traïció als valors del nacionalisme català. De fet, el que demostra és que ERC fa ara el que sempre havia fet CiU: mantenir la pròpia identitat nacionalista pactant amb qui té la força a la resta d'Espanya i amb qui té una major afinitat a l'hora d'establir polítiques comunes més enllà de les qüestions purament identitàries.  Potser és un exercici de pragmatisme, però els votants d'ERC –gràcies a les normes electorals que fins ara havien afavorit a CiU- han donat suport a aquesta formació. De fet, la davallada de vots que ha partit ERC no ha afavorit a CiU, sinó que ha anat sobre tot a   l'abstenció. El que indica que alguna cosa no acaba de funcionar en el somni convergent de menjar-se part de l'electorat d'esquerres nacionalista. Aquest electorat avui té una opció per la qual votar amb certes perspectives d'èxit, cosa que havia passat en la major part de l'època del president Pujol.

 

CiU té tot el dret del món a dir que no pactaran mai amb el PP si el PP no deixa de ser un partit amb conviccions nacionals espanyoles. Però amb això només està regalant –atesos els equilibris electorals a Catalunya- la victòria al Tripartit. Ha arribat l'hora de decidir si volen ser una opció guanyadora de centre-dreta –fent el que sempre havia fer Jordi Pujol, que va pactar amb qui el varen voler ficar a la presó- o si prefereixen mantenir-se fidels a les essències nacionalistes, sense tenir cap possibilitat de guanyar a Catalunya –ni a les autonòmiques ni a les principals poblacions- ni de jugar cap paper significatiu a la política espanyola. Mentre Mas i els seus assessors segueixin pensant que el seu aliat natural és ERC, estan condemnats a no recuperar mai el poder. I si els candidats municipals de CiU segueixen aquest camí, només tindrem més i més Tripartits victoriosos.

 

laveudecatalunya@gmail.com

 


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?