diumenge, de novembre 26, 2006

 

El Tripartit i Zapatero.

El Tripartit i Zapatero.

 

Tripartit nou, vida nova. Els partits del Tripartit –que és com diem al Govern de coalició els catalans que no estem al servei del Tripartit- volen evitar-se i evitar-nos els problemes que varen protagonitzar l'anterior legislatura des de les primeres setmanes. I per aconseguir això segueixen dues estratègies: a) si un tema provoca contradiccions internes, o es treu del programa de govern o es posa en el calaix dels projectes menys prioritaris; b) els grups parlamentaris –a Catalunya i a Madrid- estan al servei del suprem interès col·lectiu que és mantenir el Tripartit a Catalunya i mantenir a Zapatero al Govern de Madrid.

 

La primera estratègia suposa donar dret de veto a ERC i a IC –dos partits minoritaris- sobre les decisions del Tripartit. Podria donar-se el cas que determinades polítiques, encara que recolzades per una majoria dels catalans o dels partits catalans, no es poguessin portar a terme. Certament, hem de suposar que PSC disposa de la mateixa capacitat de veto. Però això, tot i que podria garantir el bloqueig de propostes utòpiques i radicals d'ERC i d'IC, conduirà a mig termini a una situació on la supervivència es guanya per la via de no decidir res.

 

La segona estratègia suposa la subordinació i vinculació total del futur del Tripartit a la supervivència de Zapatero com a President del Govern espanyol. Cal tenir compte que Zapatero ha enganyat a CiU fent-li creure –per que donés suport a la reforma estatutària- que volia fer canvi de parelles a Madrid i a Barcelona. Amb aquest engany Zapatero vincula el seu destí polític, ateses les seves febles expectatives electorals, molt igualades amb el PP, a mantenir el suport dels nacionalismes més radicals i dels comunistes. Ara el Tripartit és la principal crossa per sostenir a Zapatero.

 

Això vol dir que abans de les properes eleccions autonòmiques del 2010, molt abans, els catalans que no volen Tripartit tindran una ocasió per erosionar-lo votant en pocs mesos en contra de Zapatero. Que és la millor manera de demostrar que Catalunya no és la reserva índia de progres, utòpics i radicals que ens volen vendre els xiquets del Tripartit.

 

laveudecatalunya@gmail.com


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?