diumenge, de novembre 05, 2006

 

Zapatero i la immigració (miercoles)

 

Zapatero i la immigració

 

El govern Zapatero nega als Estats Units el dret a defensar les seves fronteres de la immigració il·legal amb un mur fronterer, exercint el cinisme hipòcrita de critica als nord-americans el que nosaltres fem a Ceuta i Melilla. La teoria socialista és que les polítiques defensives dels Estats Units s'han de pactar amb els països que exporten immigrants il·legals. Aplicant aquesta doctrina a casa nostra tindríem el que tenim: que hem de posar les nostres esperances en que els països exportadors d'immigrants il·legals acceptin controlar aquest tràfic humà; el que és contradictori amb els seus propis interessos.

 

Com és natural els Estats Units prendran bona nota de l'agressió diplomàtica de Zapatero als seus interessos nacionals. Els estem negant el dret a defensar la integritat i sobirania de les seves fronteres, aplicant mesures reconegudes pel dret internacional. Mesures que tenen un fort predicament tant al Partit Republicà com al Partit Demòcrata. Les conseqüències les patirem tard o d'hora tots els espanyols. I és evident que no podem esperar que els hispanoamericans en agraeixin aquesta postura "quijotesca". El que faran és exigir-nos que siguem conseqüents i demanar que obrim encara més les nostres fronteres.

 

Espanya és un país ric. I els seus interessos no poden ser els mateixos que els dels països exportadors d'immigrants. Zapatero creu que els espanyols prefereixen anar contra els Estats Units a defensar els seus propis interessos. És cert que els espanyols tenen una desconfiança històrica envers els Estats Units. I és cert que aquesta desconfiança històrica té un pes a l'hora d'explicar els criteris selectius amb els quals valorem els assumptes de política exterior. Però no podem oblidar que la majoria dels espanyols no volen ni immigració il·legal ni papers per tothom. No volen que el dret a viure a Espanya sigui el dret dels de fora a decidir sense cap limitació quantes persones i quines persones poden venir a viure al nostre país. Una cosa és que no ens agradi la hegemonia nord-americana i una de molt diferent és acceptar que els Estats no tenen dret a protegir les seves pròpies fronteres.

 

Reconèixer que necessitem immigrants no vol dir acceptar qualsevol tipus d'immigració. Ni tots els immigrants es poden integrar en una societat occidental ni hem d'acceptar que siguin els països pobres els que ens marquin la nostra política d'immigració.

 

laveudecatalunya@gmail.com

 


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?