dilluns, de desembre 04, 2006

 

Desokupar Barcelona

Desokupar Barcelona

 

Els pijo-okupes que han assaltat aquest cap de setmana les instal·lacions de Can Ricart són uns professionals de la violació gratuïta de les lleis. Unes lleis i uns tribunals incapaços de defensar els drets fonamentals dels ciutadans a no veure com les seves propietats són assaltades per la força.

 

Cal recordar que l'okupació està tipificada com a delicte pel Codi Penal en l'article 245.2, del Codi Penal, anomenant-se "usurpación", amb la següent definició: "El que ocupare, sin autorización debida, un inmueble, vivienda o edificio ajenos, que no constituyan morada, se mantuviere en ellos contra la voluntad de su titular, será castigado con la pena de multa de tres a seis meses".

 

Un Estat que és incapaç de defensar els drets de propietat dels ciutadans que compleixen les lleis i que, alhora, no els permet defensar-se per si mateixos –com passaria als Estats Units- de la violència d'aquests assaltants, està incomplint una de les seves principals funcions; que no es altra que garantir el compliment de les lleis.

 

Aquests pijo-okupes que creuen que estan per sobre de les lleis, s'han acostumat a assaltar propietats –privades o públiques- , a fer l'espectacle, i a sortir-ne sense cap complicació. Són llestos i disposen d'equips d'advocats que es dediquen a obstaculitzar els procediments judicials. Ara, a més a més, disposen del suport de la Conselleria d'Interior, que va permetre que assaltessin unes propietats privades una vegada varen tenir que abandonar la seva anterior okupació a La Makabra –d'on varen ser desallotjats sense detencions ni riscos seriosos de sanció- .

 

Per completar aquest absurd els jutges decideixen que no s'ha d'aplicar el desallotjament cautelar per la via d'urgència de Can Ricart, amb la qual cosa estan donant encara més facilitats. És evident, que hi ha jutges que no tenen ganes de complicar-se la vida. Tot i que també podria passar que la documentació hagués estat presentada de forma incompleta, amb la finalitat de provocar aquest alentiment de les decisions judicials.

 

Sigui quina sigui l'explicació, Joan Saura és responsable per no haver donat instruccions immediates d'actuació als mossos en el moment mateix en que es va produir l'assalt a Can Ricart. És evident que amb Saura amb Interior, els okupes tenen via lliure per fer els seus assalts, per molt que l'alcalde a dit, Jordi Hereu digui que "amb l'ocupació no hi ha negociació".  La única resposta a aquests salvatges és canviar endurir les lleis penals per tal de justificar la seva detenció "in fraganti".


Comments:
Si tu no entender mi, yo nunca poder entender ti.
 
Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?