dilluns, de desembre 25, 2006

 

Les paraules del Rei


Les paraules del Rei

 

El Rei d'Espanya, Joan Carles I, en el seu discurs de Nadal ha expressat el que mols espanyols –votants del PSOE i del PP- pensen: que Espanya és una Nació, que la seva condició de Nació és patrimoni de tots els espanyols i que la fi del terrorisme només pot ser legítima en el marc de l'Estat de Dret i de les lleis. Ni un comentari, ni de passada, que pugui interpretar-se com a suport directe o indirecte a les posicions dels qui creuen que es pot compensar a ETA amb beneficis polítics.

 

El Rei afirma la vigència de la Constitució que "és de todos y para todos, producto del más amplio consenso entre españoles" i recorda que "las claves de nuestra modernización han sido la reconciliación, la concordia, la generosidad y la común voluntad de construir una España democrática, de todos y para todos, producto del más amplio consenso entre españoles". Tot molt lluny de l'esperit de trencament i de la memòria històrica selectiva de la que fa gala el Govern Zapatero i els seus socis nacionalistes i comunistes.

 

En front de la temptació zapaterista de canviar el model d'Estat en contra de la voluntat dels espanyols que creuen que Espanya és una Nació, el Rei aposta per assolir "el más amplio consenso y el apoyo del conjunto de la sociedad, a asegurar la mejor solución a las principales preocupaciones de los ciudadanos, siempre en el marco de nuestra Constitución".

 

I afirma –sense ambigüitats- que "en democracia, la única respuesta a la extorsión, la coacción y la violencia es la que resulta de la primacía de la Ley y del Estado de Derecho". Demana a continuació que tots els partits treballin per "lograr la unidad y la cohesión para desplegar todos los esfuerzos que nos permitan alcanzar, juntos, el objetivo irrenunciable de poner fin al terrorismo, dentro del pleno respeto a la Constitución".

 

En una monarquia parlamentària el Rei no governa, però la seva veu té un pes moral que no es pot negar. Prova d'això és la rapidesa amb que els socialistes han afirmat la vigència del Pacte contra el Terrorisme. Paraules buides pronunciades per uns polítics que, des de fa molts mesos, han decidit que han d'aprofitar com sigui l'escenari polític creat per la convulsió dels atemptats del 11 de març del 2004 per llançar una revolució constitucional que trenca els consensos fonamentals sobre els quals es va fer la transició democràtica espanyola. El Rei ha parlat, però ens toca als ciutadans defensar amb els nostres vots el patrimoni comú que Zapatero vol malbaratar per guanyar-se el vot dels nacionalistes i dels comunistes i per aconseguir que ETA, una vegada assolits part dels seus objectius polítics, abandoni la lluita armada.

 

laveudecatalunya@gmail.com



--
laveudecatalunya@gmail.com

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?