dilluns, de desembre 25, 2006

 

L’estalinisme d’ERC

L'estalinisme d'ERC

 

 

Una cosa és fer pagar quotes "voluntàries" als càrrecs polítics del Govern o de l'administració pública –el personal eventual de confiança- i una altra de molt diferent fer pagar aquestes quotes a qualsevol càrrec directiu de l'administració escollit per concurs de mèrit o per nomenament directe per part del Govern o d'una Conselleria o d'un ens autònom o empresa pública. ERC ha confós la confiança política amb la naturalesa partidista del càrrec. Ha confós govern i partits amb direcció de l'administració pública. I ho ha confós perquè, en el fons, té la mateixa concepció de l'administració pública que podien tenir els falangistes, quan varen fusionar els càrrecs orgànics del moviment amb els càrrecs de l'administració.

 

Un directiu de l'administració que ocupa un càrrec nomenat directament no sempre té ni ha de tenir una vinculació partidista amb el govern de torn. Per exemple, el cap de l'Estat Major o la majoria dels càrrecs de l'exercit són persones que no tenen adscripció partidista, amb independència de que a més a més no puguin, per la naturalesa de la funció militar, tenir cap militància política. El mateix podríem dir dels jutges o dels fiscals. Aplicant la tesi d'ERC, aquests senyors haurien de passar per caixa –si ERC tingués la capacitat de decidir aquests nomenaments- .  Posats a fer comparacions, seria el mateix si IC cobrés quota a tots els càrrecs de la policia autonòmica nomenats per concurs de mèrit o de forma directa.

 

Una cosa és la confiança del govern i una altra la vinculació de les persones nomenades dins de l'administració als partits. Una cosa és el Govern, altra l'administració i una altra els partits. ERC ho confon tot. Com feien els falangistes a Espanya o els soviètics a la vella URSS. I a sobre volen fer-nos creure que això és un exercici d'ètica. Quan no és altra cosa sinó una manifestació d'estalinisme. Cosa molt coherent amb els antecedents polítics de bona part dels seus dirigents.

 

Potser seria hora que el President José Montilla fes alguna cosa per garantir que l'administració catalana no es converteix en una mena de reserva de caça pels partits que composen el Tripartit. Seria un bon regal de Nadal que Montilla poses en el seu lloc, per segona i no última vegada, als il·luminats d'ERC.

 

laveudecatalunya@gmail.com


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?