dijous, de gener 04, 2007

 

La generositat del PP amb ZP

La generositat del PP amb ZP

 

El PP no ha tornat als socialistes l'odi i la irresponsabilitat que va permetre a Zapatero explotar políticament l'atemptat del 11-M del 2004. Els socialistes varen donar cobertura –mediàtica i política- a una onada de protestes il·legals que varen tenir una incidència significativa en el resultat electorat. Tot i que ara no hi ha eleccions, és difícil negar el nivell de rebuig que provoca les polítiques de Zapatero al conjunt d'Espanya. Una rebuig que no és només cosa de gent extremista i radical. Això és el que afirmen els defensors del Govern Zapatero. Però s'equivoquen. Com s'equivocaven els que pensaven que el rebuig a la política de suport als Estats Units era cosa de minories radicals.

 

La convivència democràtica a Espanya no es pot permetre traslladar al carrer el que és responsabilitat dels polítics i de les institucions parlamentàries. Els socialistes ho varen oblidar, mogut tant per l'odi i el ressentiment, com per la luxúria del poder. Els populars no han contestat amb la mateixa moneda. I com no ho han fet, les protestes cíviques no qüestionen –com ho varen fer les manifestacions de la diada de reflexió de les eleccions del 14 de març del 2004- els fonaments de la nostra democràcia. I no ho han fet perquè –malgrat les temptacions que sempre existeixen en la lluita política- encara hi ha gent que sap reconèixer que els fins no justifiquen els mitjans i que els mals mitjans il·legítimen les millors esperances.

 

Zapatero té una oportunitat per reconstruir el consens contra ETA amb el PP. Però per això ha de recordar que lluitem contra els terroristes no només perquè no matin sinó també perquè no puguin assolir els seus objectius polítics. I aquest és el punt on els nacionalistes catalans, bascos i gallecs entren en xoc amb el Pacte PP-PSOE. Perquè no volen que el pacte en contra del terrorisme sigui alhora un pacte en defensa de la nació espanyola. I per la gent del PP una cosa va lligada a l'altra. ZP pot voler seguir apostant per governar Espanya amb el suport dels que no volen ser espanyols, però, en aquest cas, caldrà preguntar-se fins quan callaran els socialistes espanyols i el Grup Prisa.

 

laveudecatalunya@gmail.com



--
laveudecatalunya@gmail.com

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?